måndag 29 mars 2010

Ett nytt sätt att umgås!

Kollade film i helgen. Det blev en thriller på TV3(?) som hette "Red Eye". Jag tänker inte nämna så mycket om filmen eftersom det inte alls var någon höjdare (kan väl på sin höjd få tre av tio A) utan mer berätta om HUR jag såg den.

Red Eye - en film som uppmuntrar till kreativitet!

Vi tar det från början... Jag har väldigt lätt för att somna framför TV:n. Inte bara lätt egentligen, utan det är snarare så att jag DEFINITIVT somnar när jag försöker se en film. Jag är övertygad om att detta är ärftligt då mamma är likadan, precis som min syster och mina bröder. Egntligen bara pappa som kan hålla sig vaken - men han kollar å andra sidan väldigt sällan på film.


Men just denna film skulle jag titta på med syrran. Det började bra. Båda var med i inledningen, men sen försvann jag längre och längre in i drömmarnas trädgård för att efter cirka en halvtimme sova gott i TV-soffan.

Någonstans i halvtid vaknade jag av någon anledning till. Jag frågade syrran vad som hänt och fick en snabbgenomgång av filmen så långt i en av många reklampauser. I samma paus tog syrran över stafettpinnen och försvann bort i drömmarna. Jag tittade vidare och väckte henne i eftertexterna - bara för att få sammanfatta slutet för henne. Vilket teamwork, eller vad säger du? Vi fick båda chansen att se filmen och sova ut samtidigt. Lysande!

...och vem säger att man inte kan äta kakan och ändå ha den kvar..?

fredag 26 mars 2010

Skräck då och nu eller analysera mera del 2!

Om du tyckte att Tintin (läs inlägget "Analysera mera") var flummig så har du ytterligare en termin med tveksamt innehåll säkrat här...

Som vanligt så är det bara att trycka på bilden för att förstora den...

onsdag 24 mars 2010

Bidragsberoende? - part 2

Skrev för ett par dagar sedan några tankar kring barnbidraget. Om du inte orkar gå tillbaka och läsa inlägget "Bidragsberoende?" så kan jag sammanfatta det med att min fråga var om alla föräldrar är TVUNGNA att ta emot barnbidraget.

Nu har jag fått svar från en säker källa (inte kan väl personerna på 118100 som har svar på allt LJUGA?) och det är helt enkelt så att du måste ta emot det. Punkt!

Jag lånar denna lysande teckning från kallestokirk och låter den symbolisera hur styrda vi är...

tisdag 23 mars 2010

Tre mål och tre poäng!

Efter den mållösa allsvenska premiären mot GAIS för en vecka sedan blev det idag klart med årets första trepoänagare för Malmö FF! Örebro SK stod för motståndet på Swedbank Stadion och ett mäktigt tifo för nästan en kvarts miljon riksdaler följdes upp av en lika mäktig insats på plan. MFF dominerade i princip allt på plan och ledde följdaktligen med 2-0 i paus efter två mål av Agon - en Agon som visar vilken klass han håller när han får bollen i straffområdet!


När Agon inte gör mål så tränar han ett P7-lag i tablesoccer!


Andra halvlek fortsätter i samma anda och efter en ribbträff och en stolpträff kan MFF efter nästan 70 minuters spel utöka till 3-0 efter ett fint förarbete och avslut signerat Molins. Innan slutsignalen hinner gå så kostar MFF även på sig lyxen att missa en straff. Wilton fick väldigt mycket fot under bollen och sköt den högt över. Synd - jag tror nämligen Wilton hade behövt ett mål där.

Dock ska Wilton ha cred för sin insats trots allt. Han är stundtals briljant även om det där lilla extra saknas. Mer än stundtals briljant var kapten Andersson. Mannen är så iskall, så följsam, så lysande i sitt spel som mittback... OCKSÅ!

måndag 22 mars 2010

Kul att jaga Zlatan?

Vår största kvällstidning verkar ha som största nöje att jaga vår (genom tiderna?) största spelare oavsett vad han gör. Märkligt att journalister av högsta klass(?) inte kan vara mer nyanserade. Allt är inte svart eller vitt...

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/internationell/spanien/zlatan/article6822978.ab

Uttråkad i fångenskap?

Sitter du inne för något du gjort men kanske inte BORDE ha gjort? Är dina dagar på kåken tråkiga, eller lever du i frihet med en dröm om att träffa den rätte? Då är sidan prisondate.se något för just dig!


Registera dig redan idag och träffa DIN drömfånge!

söndag 21 mars 2010

Orphan

Igår var det filmdags. Eftersom hela sällskapet var sugna på något åt skräckhållet (gärna B-betonat) så föll valet på "Orphan" - en film som för oss alla var helt okänd.

Vad kan man då säga om detta verk? Ja, ganska mycket, faktiskt. Till att börja med så var den inte alls så dålig som jag räknat med. Konceptet i filmen höll, i mina ögon, hög klass. I grova drag handlade det om en föräldralös flicka som adopteras av en familj. I hennes fotspår händer det hemska saker…


Det är definitivt något fel på Esther...

Tyvärr utnyttjar man en bra idé på ett mindre bra sätt. När det görs skräckfilmer med barn som skräckobjekt så räcker det att barnen är creepy. Jag behöver inte se när skallben slås in med hammare – en mörk blick á la Damien i Omen skrämmer betydligt mer. Sen blev jag även besviken på slutet eller till och med sluten. På fodralet till hyrfilmen talades det nämligen om att det fanns med ett alternativt, skrämmande slut.

Hade jag fått skapa ett eget slut så vet jag nog hur jag hade lagt upp det. Troligtvis hade filmen blivit bättre av det, men jag kan aldrig vara säker…

Oavsett vilket… filmen var överlag bra. Hade jag varit en filmkritiker hade den fått 6 av 10 solar, plus eller varför inte A?

fredag 19 mars 2010

Analysera mera!

Vissa väljer att göra sina nio år i skolan. Andra väljer att lägga till tre gymnasieår, ett tekniskt basår, fem års ingenjörsstudier, ytterligare ett år för att få en finare titel, två års praktik, ett år projektarbete och på detta en massa småkurser – mest för att vänta in rätt jobb. De flesta väljer dock en gyllene medelväg och klarar sig bra på det.

Småkurserna är något jag fascinerats av länge. Jag har själv gått en kvällskurs över en termin (tror det handlade om popkultur i media…) och måste säga att detta var något av det flummigaste jag gjort i studieväg. Vi skulle tolka låtar som vi själv valde ut. Nej, förresten… vi skulle inte TOLKA dem, vi skulle bryta ner dem i molekyler och granska dem från alla håll och kanter. Intressant? Nja, kanske lite. Givande? Nej!

Men oavsett hur flummigt detta var så hittade jag något ÄNNU flummigare i årets kurskatalog från högskolan i Jönköping. Vad sägs om att anmäla dig till detta!

Klicka på bilden för att förstora...

Just det, du läste rätt! En kurs, 7,5 poäng, för att läsa om och tolka TINTIN! Eller, förresten… jag tror inte man TOLKAR dem, de bryter säkert ner Tintin i molekyler och granska dem från alla håll och kanter. Intressant? Nja, troligen inte! Givande? Nej, nej, nej!

torsdag 18 mars 2010

Behöver DU hjälp?

Hittade en tvetydig rubrik i dagens JP. Hmmmm... hur ska man egentligen tolka den?

onsdag 17 mars 2010

Äckliga lunchlådor!

Jag tillhör den grupp människor som väljer att kosta på sig att äta lunchen ute varje dag. Jag vet att detta är en oekonomisk lösning, men fördelarna är flera. Jag kan nämna några...

1) Det ger ett brett urval och en möjlighet att äta det jag känner för just då
2) Jag kommer bort från arbetsplatsen ett tag
3) Det är gott!

Men... framförallt så slipper jag kladda med matlådor. Jag tycker att matlåda kan vara en ganska äcklig pryl och tyvärr brukar maten i dessa smaka därefter. Smaklöst, gammalt och torrt.

Denna övertygelse kan kanske grunda sig i att jag själv ligger bakom de senaste lådorna jag ätit och min egen mat smakar inte ens bra när den är nylagad. Men jag tar inga risker utan unnar mig lite vardagslyx!

Inte ens en häftig lunchlåda är en bra lunchlåda!

- - - - - -

För övrigt så tycker jag att det var gott att Inter slog ut Chelsea ur CL. Trots att italiensk fotboll inte ligger mig närmast om hjärtat så har jag alltid gillat Inter. Detta sedan tiden då ikoner som Zenga och Bergomi dominerade i laget!

tisdag 16 mars 2010

Bidragsberoende?

Diskuterade med en kollega häromdagen. Kom in på det här med bidrag och andra typer av ersättningar.

Jag hävdade, och hävdar fortfarande, att barnbidraget borde inkomstanpassas. Jag tycker inte det är relevant att människor som tjänar massor av pengar ska dra in en extra lusentapp per barn. Det blir nästan lite löjligt. Jag kan inte tänka mig att denna lilla summa gör någon nytta när du tjänar sexsiffriga belopp i månaden…

Två frågor som jag vet kommer dyka upp i sammanhanget (så jag svarar på dem redan nu…)

1) Finns det risk att det blir ett ”klassamhälle” om det skulle bidragsprövas? Kanske det, men vi HAR redan ett klassamhälle, vare sig vi vill det eller inte.

2) Var skulle inkomstgränsen gå? Det vet jag faktiskt inte, men Per Gessle (har han barn?) borde INTE få barnbidrag… Inte Stefan Selakovic heller, för den delen…

Summan av min och min kollegas samtal var i alla fall att han tyckte att jag borde avsäga mig mitt barnbidrag som jag får för dottern. Allt för att vara solidarisk i mitt sätt.

Även om jag nu inte tänker göra det (jag VILL inte och jag tjänar för lite för det) så blir funderingen; Skulle jag kunna vägra ta emot barnbidraget, eller är det lagstadgat?