torsdag 29 april 2010

Stackas Zlatan...

Då blir det ingen CL-titel för el Grande Zlatan iår heller. Tyvärr blev Inter för tuffa och därmed tappade Barca den finalplats som på förhand såg ut att vara uppdukad åt laget.

Kul dock för mina gamla favoriter i Inter att de når lite framgång. Samtidigt kommer vi se en final mellan ett tyskt och ett italienskt lag eftersom det blir mäktiga Bayern som kommer stå som motståndare. Ska vi tolka det som att världens tredje och fjärde bästa liga är ikapp, eller på väg ikapp, Premier League och La Liga, eller är det bara en tillfällighet? Tiden lär avgöra detta...

torsdag 22 april 2010

Det är lätt att vara kaxig när man är rik... eller?

Robinson-Emma och Henrik ”Zäta” Zetterberg ska, som de flesta känner till, gifta sig. Stor glädje för dem båda. Zäta får en storbystad brunett som, trots att genombrottet ligger många år bakåt i tiden, fortfarande är snygg och Emma får tillgång till en aldrig sinande ström av pengar.

I dagens Aftonbladet berättar hon (eller egentligen berättar hon inte det för Aftonbladet utan tidningen har snott det från ett nytt magasin som heter Chic där Emma tydligen skriver krönikor) om att paret minsann INTE kommer sälja ut sina bröllopsbilder på samma sätt som paret Wahlgren/Bagge gjorde för något år sedan. ”Det är något privat mellan oss”, menar Emma och ger mer eller mindre en rejäl känga till par som säljer ut sina bilder.


Men snälla Emma… vänta nu lite. Kan det vara så att Wahlgren/Bagge fick bra betalt för sina bilder och då tyckte att det kunde vara en bra idé att sälja ut bilderna till någon tidning. Med bra betalt menar jag kanske… 100000 kronor cash? Inte för att jag vet vad ett B-kändispar får för sina bilder, men vi leker med den summan som säkert är hög med svenska mått. Självklart tar de chansen, även om de säkert inte gjort det gratis. Det är säkert lika privat för dem.


Att köpa Emma och Zätas bilder hade säkert kostat med än 100000 kronor – mest beroende på att den summan inte gjort någon skillnad på Zätas konto i vilket fall. Mannen är en av NHLs bäst betalda spelare och det är klart han kan motstå ”småpotatis”. Därmed har säkert ingen tidning råd (eller lust) att pynta upp de miljoner som kanske skulle få den principfasta Robinsonbrunetten att sälja ut sig.


Frågan är bara hur principfast fröken Emma varit om hon hade gift sig med sin ”första” kärlek typ Robinson-Mille. Hade de haft råd att tacka nej till 100 lax för sina bilder då..?


Emma och Mille hade säkert inte tackat nej till några tusenlappar på tiden det begav sig...

måndag 19 april 2010

Dagens citat...

"Hellre en timme i en tunna med skit
än en livstid i ett rum med fislukt!"
- Anders P, 2010-04-19

fredag 16 april 2010

Jag vill inte välja!

Jag tillhör skaran människor som har dålig fantasi när det gäller presenter. Eller, detta är egentligen en sanning med modifikation eftersom jag ibland kommer på de mest briljanta och passade presenterna till nära och kära, men oftast är jag fantasilös. När jag hamnar i detta fantasilösa vakuum så gör jag ofta det lätt för mig och köper ett presentkort - en present som förvisso är bra (jag gillar själv att få det) men trots allt ganska fantasilös.
En fördel med att ge bort presentkort är att jag slipper välja vad jag ska köpa. Ska hon ha en rosa tröja eller en lila blus? Ska han ha NHL 2010 eller kanske FIFA 2010. Jag väljer helt enkelt bort valet när jag ger bort presentkortet. Eller åtminstone så lämpar jag över det på mottagaren.

Med detta i åtanke blev jag ganska paff när jag idag skulle köpa ett presentkort i födelsedagspresent. Jag klev glatt in på H&M och sa till expediten att jag ville ha ett presentkort på 200 kronor. Knappt hinner jag börja le åt de stackare som slets mellan hopp och förtvivlan när de skulle VÄLJA vilka kläder de skulle köpa förrän expediten med ett leende sa; ”Jaha… och vilket presentkort vill du ha?” Jag tittade frågande på henne. ”Tvåhundra…”, sa jag förvånat. ”Nej, men VILKET vill du ha”, sa hon igen och pekade på ett helt STÄLL med kort och kuvert. Alla kort hade olika färger och olika layout. Helt plötsligt hade mitt enkla val blivit svårt. Jag tänkte på vem som skulle ha det och tittade på korten. Tänkte lite till. Kollade korten. Det tog inte många sekunder, men fler än jag räknat med. Tillslut fick jag tag i ett (som jag inte ens minns hur det ser ut i skrivande stund) och kunde därmed betala och ge mig iväg.

Med dessa rader vill jag ge dagens ris till H&M för detta svek. Jag betalar för att slippa valet och kvalet. Om jag ska välja trots detta vill jag ha rabatt!


Ett av många presentkort från H&M...

torsdag 15 april 2010

Ingen seger utan... Brasse!

Vad har Arnór Guðjohnsen, Teddy Lucic och Stig Töfting gemensamt? Jo, förutom att de tillsammans gjort cirka 200 landskamper för sina nationer så har de även representerat BK Häcken. Och just Häcken kom igår till Swedbank Stadion för seriefinal mot Malmö FF, en match som genererat stora förhoppningar om fotbollsgodis från min sida.

För en gång skull blev jag inte besviken på något jag själv förstorat upp. Häcken bjöd upp rejält och hann med ett rungande ribbskott innan Malmö kunde ta ledningen efter bara sju minuter genom Big Eddie Ofere. Resten av halvleken blev dock bättre för Häcken som helt rättvist kunde kvittera till 1-1, något som stod sig fram till paus.

I andra halvlek tog Malmö dock över taktpinnen och kunde med smart taktik, hög press och fart göra två mål och vinna med 3-1. En viktig och skön seger som ger ytterligare förhoppningar om en topplacering i allsvenskan och inte minst gör nästa omgångs Skånederby mot Kommunals IF till en ren seriefinal. Vilken match det kan bli…

I Malmö gjorde brassen Ricardinho comeback efter sin skada och vilken comeback det blev. Den lille vänsterbacken var överallt och orkade faktiskt 90 minuter trots en lång frånvaro. Vi får hoppas att Malmö får behålla honom en lång tid framöver. Ytterbackar av hans kaliber växer inte på träd. Nu brukar backar vara mindre attraktiva på marknaden och det faktum att han inte är EU-medborgare gör det ytterligare lite mindre attraktivt. Men i ärlighetens namn är han för bra för allsvenskan. Men det hoppas jag att jag är den enda som inser…

MFF fick tre poäng igår och har på sina tre hemmamatcher vunnit två och kryssat en. Hade jag fått fördela det så hade MFF och Häcken spelat oavgjort och Halmstad hade fått lämna Skåne poänglösa. Halmstads tråktaktik förtjänade inga poäng – det gjorde däremot Häckens mod och offensiv!

Får inte glömma att BERÖMMA domaren också. Jonas Eriksson la ribban på en bra nivå och syntes inte mycket. Ett gott betyg som blev ännu bättre när han gjorde det han var tvungen att göra, det vill säga blåsa straff till MFF när en Häckenspelare knäade upp bollen på sin egen hand. En tuff men, enligt regelboken, klockren straff som kapten Andersson säkert satte förbi Oliver Kahn-kopian i Häckens mål.

måndag 12 april 2010

Tre poäng på ängen!

Igår blev det tre nya pinnar för MFF mot, ett vanligtvis, hemmastarkt Kalmar. MFF visade stark moral och glöd då de vände underläge två gånger och slutligen kunde vinna med 3-2. Två saker kändes lite extra kul. För det första att Wilton äntligen fick göra mål. Trots att han varit riktigt bra i sin ”nya” roll så tror jag han längtat lika mycket som alla fans efter målet – ett mål som dessutom var riktigt vackert. För det andra att Markus Halsti fick avgöra med att nicka in 3-2 efter en hörna. Halsti som fått ta mycket skit i MFF har inte gnällt eller begärt flytt, utan bara bitit ihop och kört på. En spelare som han ska ha all cred!

Mindre kul var det dock att se Kalmars usla gräsmatta. Nu är inte Kalmar det enda laget i Sverige med usel matta, men det blir så tydligt. Jag anser att lag som bjuder på så dåliga förutsättningar för att spela fotboll borde straffas, precis på samma sätt som lag med dålig ekonomi kan göra. Poängavdrag, böter eller spel på annan arena känns faktiskt relevant. Det gynnar ingen alls när fotboll spelas på ett underlag som det i till exempel Kalmar.


Gräsmatta från en helt vanlig trädgård som troligen är bättre än den allsvenska mattan i Kalmar.

söndag 11 april 2010

Gör du så gör jag!

Som gammal militär (okey, nu överdriver jag, men jag har faktiskt gjort lumpen…) såg jag häromdagen en imponerande formation flyta ut framför mina ögon. Vi snackar fyra gymnasiekids som unisont glider av samma buss som jag och formerar sig i en kvadrat precis efter sista trappsteget.

Väl ute knäppte de sina jättelika dunjackor, rättade till sina kepsar och drog fram varsin cigg ur jackfickorna. Sen tittade de på varandra, justerade sina positioner för att hamna i sin perfekta formation, och tände därefter sina cancerpinnar. Hela scenariot såg otroligt komiskt ut. Snacka om grupptryck och om att känna ett behov av att hålla sig inom ramen för vad som är rätt!

onsdag 7 april 2010

Joe - en oväntad hjälte!

Såg MFF - Halmstad på PPV igår. En match som för mig blev en besvikelse innehållande ett lag som inte ville spela fotboll och ett som inte kunde spela (tillräckligt bra). Följdaktligen blev det också ett tråkigt poängtapp för MFF när tillställningen slutade 1-1.

Den stora behållningen var dock lika oväntad som imponerande. Följande utspelade sig:

Med bara minuter kvar av första halvlek går Halmstad till anfall och lyckas med en snabb omställning få fram bollen till en vackert djupledslöpande Joe Sise. Sise lyckas få med sig bollen med handen - tror alla, inklusive jag, domare och åskådare. Han blir avvinkad men hinner ändå lägga in bollen i Malmös mål varpå han varnas. Jag, och alla andra, tycker att det känns ganska patetiskt när Joe själv försöker visa för domare och omvärld att bollen inte tog på handen utan på hakan. Reprisbilderna visar dock att han hade rätt. Bollen tar inte på armen, utan den tar helt korrekt på hakan.


Joe Sise firar ett av sina mål i HBK - igår borde han kanske ha firat ännu ett...

Bara minuter senare, i pausen, intervjuas den felaktligt anblåste Sise och får frågan hur han såg på situationen. Döm av min förväning när killen, nästan med ett leende, säger; "Det är sånt som händer... domaren gör fel ibland. Det gör vi spelare också, så det är helt naturligt." Jag blev helt stum. Vilken distans! Vilken sympati. Jag menar, cirka 99% av alla andra spelare hade gett domaren en verbal avhyvling i media. Speciellt i stridens hetta och kanske lite extra när domaren heter Martin Hansson - en man som haft lite svårt med just hands på sistone.

Det är inte ofta jag som himmelsblå fanatiker erkänner en motståndares storhet, men här måste jag göra det. Joe Sise - vilken hjälte! Med en sån inställning är du välkommen att spela i Malmö FF vilken dag som helst - (fotbolls)världen behöver fler som dig!

...fast jag måste göra ett tillägg, himmelsblå som jag är. Om domarens signal inte hade ekat innan dess att Sise fick lägga in bollen i mål så tror jag Dahlin hade räddat den...

söndag 4 april 2010

Bara GIF?

Att fotbollen är stor i Svedala kommun och hos Bara GIF visste jag, men att lilla Bara som, senast jag kollade, spelade i femman tar sig an självaste Real Madrid kommande helg visste jag inte. Men då är det tur att det finns källor som sportbladet som informerar okunninga dårar som mig!


Själv tror jag mer på Real i denna match, men det kan beror på att jag aldrig gillat Bara...

lördag 3 april 2010

Ångest

Solen har slagit igenom på allvar, påsken är här och alla är lediga. Jag har en enorm ångest över att jag inte köpt utemöbler ännu. Det är riktigt gott på uteplatsen, men det går inte att sitta där. Jo, på golvet, men...

Usch... borde åka in och köpa en uppsättning. Förbjudet att ha så fint uterum med Vätterutsikt och falla på möblerna!


Uteplatser som denna kräver sitt möblemang...

torsdag 1 april 2010

Jag bygger!

Anledningen till att jag inte uppdaterar är INTE idétorka. Inte heller är jag lat. Jag har ingen trasig dator och jag har inte heller förbud mot att sitta vid den.

Anledningen är att jag blivit den jag aldrig trodde (eller ville) att jag skulle bli, nämligen en som kommer hem från jobb, tar på sig arbetsbyxorna och börjar jobba i hemmet. Men jag är helt såld på renoveringen av toaletten. Blir så snyggt. Ska ladda upp lite bilder här framöver!