lördag 29 maj 2010

Vad är egentligen 60 mille idag?

60 miljoner kronor - mycket pengar för de flesta av oss, men en spottstyver i dagens internationella fotbollstopp. I just denna topp ska Liverpool hänga sig kvar och detta med en transferbudget (läs mer här!) på just 60 miljoner kronor... Tyvärr tror jag inte det kommer lyckas och jag får väl se mitt kära Pool bli ett Tottenhamn eller kanske till och med Bolton...

Som jämförelse kan jag nämna att en styck Zlatan kostade Barca 75 miljoner... ja, 75 miljoner EURO då, såklart...

fredag 28 maj 2010

Jag har löst det!

Jag har knäckt det! Jag har knäckt gåtan som kan ge mig ett liv med skaplig strandad, samtidigt som jag inte behöver jobba en minut!

-

Eller egentligen är det inte jag som knäckt gåtan, utan lösningen kommer från absolutisten Sven Nylander som dessutom fått rätt i domstol. För er som inte minns Nylander så var det han som kom fyra i alla mästerskap under sin friidrottskarriär och efter karriären valde att gå vidare och bli VD för organisationen ”Ren idrott”. Ren idrott är (var?) i sin tur en organisation som aktivt ska motverka alla former av droger och doping inom idrotten.

-

Nu gick det inte så bra för Sven på VD-posten. Han ertappades nämligen med att dra linor på någon klubb i Göteborg, något som inte känns helt hundra om man ska vara boss för idrottens vita riddare. Fast egentligen ska jag inte säga att Sven var skyldig då jag inte vet exakt vad som hände där på toaletten, men blotta misstanken gjorde att han fick lämna sin post.

Vad gör Sven då? Jo, han anställer sig själv i sitt eget bolag sjukskriver därefter sig. Då han dessutom gav sig själv en väl tilltagen lön så var det bara för försäkringskassan att punga ut sjukpenning till Svenne – en sjukpenning som låg på det maximalt tillåtna.

-

Efter drygt 1,5 år av detta sjukdomstillstånd tyckte försäkringskassan att det fick vara nog och försökte då sänka ersättningen till Sven. Då överklagade Sven och fick rätt i domstol. Så där är han säkert än idag – ekonomiskt välmående, men självklart fortsatt sjuk.

-

Jag funderar på att göra som Sven eftersom detta verkar vara en skön livsstil… DRA till med ett läkarintyg strax efter att jag gett mig själv EN fet lön i mitt eget bolag och sen bara löpa LINAn ut! Domstolen ger mig i alla fall rätt…

torsdag 13 maj 2010

Ett steg närmare...

Jag har min egen lilla idé till dokusåpa. Dock tror jag inte världen är redo för den ännu. Men det finns hopp. Denna lilla artikel i dagens Aftonbladet gör att världen snart är redo för det mesta!

Vad min idé går ut på? Nä, det tar jag en annan dag. Du kan alltid gissa...

måndag 10 maj 2010

Att kasta TACO i glashus

Läste om Taco Svenssons utspel i Aftonbladet idag. Han ondgör sig där över att Mjällby var elaka nog att vattna planen inför deras match mot hans kära Ellos. I mina ögon är detta ett mycket märkligt utspel från herr Svensson som själv spelar i ett lag som under många år vattnat sin KONSTRGRÄSPLAN - allt för att ge det egna laget fördelar.

Taco i en form jag uppskattar...

Troligtvis har detta utspel inget alls att göra med att Ellos förlorade matchen med 0-2...

I en relaterad artikel fortsätter Taco sitt snyftande och hotar med att lägga av om det inte blr bättre. Han säger även om sin framtid i Ellos och Sverige; "Vi har haft en diskussion om kontraktet, men ska det få tillåtas att vara så här så kan jag inte lägga ner den tid och kraft som krävs. Men det finns nog många som blir jävligt glada då."

Jadu, Svensson, detta är helt ditt beslut. Jag kan dock redan nu säga att jag tillhör skaran som blir "jävligt glada". Och visst vore detta väl en sorti värdigt en stor spelare som Svensson - att sluta bara för att man förlorade en match... och att motståndarna var SÅÅÅÅÅÅÅ elaka?

lördag 8 maj 2010

Skadeglädjen ÄR den enda sanna glädjen...

Det är mer än en myt - det är världens största (och mest förtryckta) fakta:

Skadeglädjen ÄR den enda sanna glädjen!

Jag erkänner direkt - jag blir ofta skadeglad. När HIF förlorar, när träden som skymmer min utsikt blåser omkull över grannens uthus eller när någon som skryter så om sin nya bil får motorstopp på en hjullastarväg i skogen. Om ni, kära vänner, tror att jag är ensam så tänk om. Titta bara på vad Aftonbladet skriver om Malmös vackra 3-1-seger mot Åtvid.


Just det - inte ett skit egentligen. Länken ni ser från matchen ovan leder till ABTV där man kan se 3-1-målet. Inget om segern i textform - jag bortser nämligen från den lilla sammanfattning som lika gärna skulle kunna komma från TT. Om Åtvid däremot stulit en, eller tre, poäng av MFF hade rubrikerna och artiklarna avlöst varandra. 50% om "krisen" i MFF och 50% av vilka hjältar Åtvid är. Nu gick matchen som väntat och därmed var det inte lika kul att berätta om det. Med andra ord - ingen skada skedd, ingen glädje!

torsdag 6 maj 2010

Ett välfärdssystem som blev lite FÖR bra

Ingen har väl missat vad som pågår i Grekland. En total kollaps har drabbat systemet, något som kom helt oväntat för mig. Nu är jag inte särskilt insatt i länder och deras ekonomi, men när jag fått alla fakta kring välfärdssystemet i Grekland på bordet måste jag säga... hur fan tänkte ni?!?

* Uppenbarligen är pensionsåldern varit löjligt låg. Att någon jobbat till 60 års-ålder är tydligen mycket ovanligt.

* Statsanställda (inte minst) har haft en till två extra månaderlöner om året.

* Inkomster under 12000 euro/år är skattefria.

* 30 procent av statens finanser har hanterats svart...

Dessa fyra fakta hittade jag i dagens Metro och är bara en del av del av den sinnessjuka välfärd som Grekland bjudit/bjuder på. Fler exempel finns här, saxat från Aftonbladet. Jag har så svårt att förstå... eller så är jag bara avundsjuk.

måndag 3 maj 2010

Status:

Tänkte ge en snabbuppdatering av pågående projekt;

Bröllop: På gång. Datum spikat sedan länge, hindersprövning klar. Grovplaneringen känns OK, fint väder är beställt.

Toalett: Går sakta med säkert på rätt håll. Det är kul att snickra, men jag vill helst inte stå på en toalett när jag har en underbar trädgård att njuta i.

Utemöbler: Går sådär. Lär väl bli en hel säsong med de nuvarande - en uppsättning i budgetplats där två av fyra stolar är trasiga.

Gräsklippare: Köpte batteri, men det var för stort. Får byta imorgon.

Snöslungan: Nej, den står långt in i garaget...

Hängmattan: Check! Remmar från biltema runt trädstammarna gör det enkelt att hänga upp den och njuta i vårsolen.

söndag 2 maj 2010

Vi ska vara bäst!

Det var längesen jag var blev så nervös över en fotbollsmatch som idag när jag tittade på Malmö FF-Trelleborg. För som vanligt blev detta derby en riktig nagelbitare. Malmö förde, dominerade, ja, till och med KROSSADE, TFF i första halvlek… spelmässigt. Tyvärr var det ”bara” 1-0 i paus. Dock var det inget vanligt 1-0 utan ett jättemål från Durmaz i krysset. Pang i målkonstruktionen!

I andra halvleken fortsatte det uteblivna målet som kan ge lite andrum fram till den 86:e minuten då Molins bredsidade in 2-0 och saken var klar. Eller det kändes inte helt klart ens DÅ, men i efterhand kan jag säga det.

Varför det blev så nervöst var att denna match bara SKULLE vinnas. Jumbon TFF ska inte få stjäla poäng av storebror MFF denna säsong – egentligen inte NÅGON säsong. Det ska vara tre pinnar även om ett derby är ovisst, bollen är rund och marginalerna små. Vi ska vara bättre än TFF! Punkt slut.

Det är vi nu. Därför känns det bra. Åtminstone fram till returen på Vångavallen. Då sitter jag där och tuggar naglarna igen…