tisdag 15 juni 2010

Kaizer har en poäng...

Jag brukar normalt inte ha många åsikter som jag delar med gamle storspelaren Franz Beckenbauer, men när jag läser hans kritik mot England i fotbolls VM måste jag hålla med till 110%. Kaizer Franz menar att England fallit tillbaka i fällan att spela sin gamla klassika sparka och spring fotboll igen, något som känns sådär vägvinnande år 2010.

Anglofil som jag är så bär det emot, men Kaizer har helt rätt. Premiären mot USA ingav inte mycket hopp om att mina favoriter i VM ska ha något att hämta denna gången... heller! Det egna spelet saknades helt och jag tror det var längesedan jag sett så många bra spelare spela så dåligt tillsammans.

Vill du läsa exakt vad Kaizer tycker så kan du hitta det här!

söndag 13 juni 2010

Bort med skiten!

Läste (och hörde idag) om att det kan vara en frälsning på väg... Vuvuzelorna som förstör nöjet kring VM kan förbjudas. Snälla Gud (eller åtminstone FIFA), förbjud dessa tutor på arenorna. Oljudet, som stört mig hela tiden, nådde sin kulmen när jag inte hörde NÅGOT av den härliga stämning som England brukar ha på sina matcher igår. Jag vill höra "Rule Britannia" och "God save the Queen" under matcherna - inte en massa oljud från detta sk. instrument!

Läs mer om det här!

Pirates...?


Pirates! - en klassiker bland spel!

Fick ett ryck idag. Plötsligt blev jag sugen på att spela den lysande remaken av Sid Meiers mästerverk Pirates! Problemet är bara att jag inte äger spelet. Då passade det bra att jag var utanför en spelaffär som jag glatt skuttade in i.

Jag skummade hyllorna med PC-spel efter denna klassiker. Inget napp. Jag blev inte särskilt förvånad, eftersom spelet kom ut 2004 och inte kräver 6000 GB grafikkort för att spelas, men tänkte ändå fråga om det. Måste ju ta alla chanser. Bakom disken står en finnig yngling som jag rådfrågar.

"Hej!", inleder jag.
"Hej...", svarar ynglingen.
"Jo, jag undrar om ni har Pirates..?"
"Pirates..? Pirates..?", svarar han och ser fånig ut.
"Exakt. Pirates. Remaken. Klassikern!", menar jag.
"Till..?"
"Till PC", säger jag.
Ynglingen tittar på mig och börjar knappa på sin display.
"Det kan jag inte tänka mig", säger han innan han fortsätter; "Och OM vi har det kan jag inte tänka mig att det kostar mer än 99 kronor..."
"Jaha... och..?", svarar jag.
"Nej, vi har inte det", säger han lite föraktfullt.
"Tack iallafall", säger jag och vänder på klacken samtidigt som jag känner att denna finniga, fjuniga yngling just förnedrat mig och klassikern Pirates!

Bäste yngling; OM du mot alla odds skulle läsa detta så ska du veta hur många människor som lagt ner massivt med timmar på denna klenod. Du ska vara oerhört försiktig när du uttrycker dig på detta sätt. Du talar med en veteran som varvade Legend of Zelda medans du fortfarande hade napp i käften. Jag knäckte Pirates! till min Amiga med usel grafik och dåliga kontroller. Bara för att jag inte vill spela Call of Duty eller Counterstrike med dig och dina vänner på dreamhack så ska du inte se ner på det jag vill ha! Respektera veteranerna! Utan oss hade ni inte haft några konsoller att leka med idag!

Nu ska jag beställa Pirates! (för 99 kronor) från någon mer välsorterad butik!