lördag 31 juli 2010

Death Proof?

Lånade häromdagen Tarantinos film "Death Proof". Jag vet egentligen inte så mycket om den mer än att den fick blandat mottagande. Vissa säger riktigt bra, andra riktigt usel. Fast å andra sidan... är det inte alltid så med Tarantinos filmer?

Jag tror jag kommer gilla den. Dels brukar jag gilla hans filmer och dels sägs filmen innehålla en massa "meningslösa" dialoger något jag tycker Tarantino är kung på att skapa. Ser fram emot att hinna se denna rulle inom kort.

torsdag 29 juli 2010

Problem med visum?

Ja, vad ska man säga om detta? Såklart tråkigt att oskyldiga människor drabbas, men lite komik kan man ändå se i det. Invånarna i al-Qaida kan inte ha det lätt när de visar upp sina pass. "Place of birth: al-Qaida"

Den lokale säkerhetschefen hade först hoppats på en chefspost inom FBI, men han fick aldrig något Green Card...

onsdag 28 juli 2010

Ta pengarna och var stolt!

Wanderson är enligt uppgifter klar för spel i Saudiarabien. 24-åringen får ett kontakt värt 30 miljoner kronor (netto) för tre år. Dessutom får han lite annat smått och gott såsom lyxhus, lyxbil och en massa flygresor. Grattis!

Att denna brasse skulle lämna GAIS har egentligen bara varit en tidsfråga. Wanderson är för bra för Sverige och självklart ska en spelare med hans kapacitet testa sina vingar i en bättre liga. Att han då väljer att gå till Saudiarabien känns lite märkligt då det inte känns som ett naturligt steg för en talang att ta. Däremot förstår jag att pengarna och lyxlivet lockar så jag köper hans beslut till fullo.


Så här såg Wanderson ut för något år sedan. Då kunde han bara drömma om 30 miljoner kronor...


Däremot blir det lite pinsamt när Wandersons agent, Patrick Mörk, går ut med uttalande kring hur bra ligan är. Vad sägs om dessa citat;


”Lagen i Saudiarabien har riktigt hög klass på sina importer och ligan är jämförbar med den holländska i kvalitet. Han har haft en del andra alternativ från klubbar i Europa och hade vi väntat till i augusti hade Wanderson säkert hamnat i någon av dem”, säger Patrick Mörk och fortsätter:
”Men han kände att det inte fanns något att tveka på längre. Av Gulfligorna har den saudiska högst status och många spelare köps därifrån till engelska och franska klubbar.”

Snälla herr Mörk; Ge upp försöken att få det att framstå som att Wanderson kommer spela i Saudiarabien för att det är en bra och attraktiv liga. Wanderson kommer att spela där för att han kommer tjäna 10 miljoner (vi tar det igen; NETTO) om året i tre år. Dessutom kommer han leva som en riktig stjärna även UTAN att ens norpa av pengarna. Klart som fan killen går dit – jag hade gjort precis samma sak om någon bett mig… det är varken fult eller skamligt att tjäna pengar!

Korta inlägg!

Jag är ingen förespråkare av korta inlägg i bloggar. Istället tycker jag att saker och ting ska redas ut och belysas från alla håll och kanter.

Självklart gör jag undantag ibland - inte minst när det handlar om bilder som egentligen inte behöver kommenteras.

Tanken var att även detta skulle vara ett kort inlägg. Bara ett kort, koncist sådant. Hade en kort och bra tanke redo för bloggen. Tyvärr glömde jag vad jag skulle skriva eftersom jag var tvungen att förklara att jag inte gillar korta inlägg...

tisdag 27 juli 2010

Intresseklubben antecknar...

Jag är en stor fan av medier i allmänhet och lokala medier i synnerhet. Jag tycker att det fängslar och engagerar folk på ett speciellt sätt med just lokala nyheter. Det kanske inte är världens scoop alla gånger, men jag tror att många hellre läser om att Elsa i affären fyller 60 år än att Island kan vara på väg in i EU. Åtminstone de som känner Elsa...

Vi ska värna om de lokala medierna och nyheterna, även om det ibland kan bli lite väl lokalt och lite väl krystat... Det är inte alltid det händer något intressant i till exempel Kristianstad...


Det fruktansvärda och oväntade brottet fick redaktören på Skånska Dagbladet att utbrista "Stoppa pressarna!"

måndag 26 juli 2010

Golf är kul!

Golf kan vara riktigt kul - även dagen efter. Igår kunde du läsa om stavfel och golf här i trepunktnoll. Jag tänkte följa upp även dagens bidrag med golftema. Egentligen är det inte bara samma tema. Det är från samma tävling också... och, jadå, visst är det en artikel även idag.

Nu hamnar fokus inte så mycket på stavfel - TT håller inte på så mycket med sånt. Istället handlar det om en reporter som hittat just SIN plats i samhället. För vad passar bättre åt herr Green än att skriva om golf?!?


När Herr Green gav upp drömmen om att bli greenkeeper blev han istället journalist.

söndag 25 juli 2010

Maritn Timmel skadade den pupt?

Hittade detta mästerverk på kvällens upplaga av Aftonbladet.


Klicka gärna på bilden och se om du hittar fler fel...

Vill (återigen) påpeka att jag själv ofta stavar fel - oftast på grund av att det går för fort. Men oavsett mina brister tycker jag att journalisterna på Sveriges största(?) kvällstidning borde kunna lägga ner LITE tid på korrekturläsning. Nu justerade reportern detta senare under kvällen och bad även om ursäkt för en "usel text". Stort av honom - men roligt blev det iallafall...

En ny smak?

Kvällen blev mycket framgångsrik ur PS3-perspektiv. Segrarna avlöste varandra i NHL 2010. Ett bra sätt att avrunda sin semester! Det gör nämligen att den bittra ångesten man alltid känner efter semestern blandas ut med segerns sötma. Resultatet blir faktiskt... ganska gott!

Kära Telia!

Ringde häromdagen till den kritikerrosade (nåväl…) supporten hos Telia. Mitt ärende var att ta reda på när min bredbandstelefoni skulle stå klar. Saken är den att Telia skulle återkoppla på detta i april någon gång, men det har varit helt tyst under en lång tid.

Samtalet började bra, med 10 minuters väntetid följt av att jag fick prata med fel avdelning. Inte blev det bättre av att killen kopplade mig vidare till en ny 10-minuterskö innan en hjälpsam tjej svarade. När jag precis förklarat mitt ärende bröts samtalet (dålig mottagning på landet…) och jag fick ringa igen.

DÅ fick jag hjälp på allvar. Inte nog med att tjejen i supporten var så trevlig och hjälpsam att hela dagens kändes räddad – hon sänkte även min månadskostnad för bredbandet med 50 kronor. Dessutom höjde hon farten på bredbandet (trots prissänkningen…) samtidigt som hon fixade fram en gratistelefon, gav oss sex filmer för nerladdning och förkortade(!) vår bindningstid. Ja, sen fixade hon även klart bredbandstelefonin, såklart… Det är vad jag kallar service!

Telia får mycket ris för både det ena och det andra, men jag väljer att framhäva det positiva!

lördag 24 juli 2010

Seger i "returen"!

Malmö vann, till min stora glädje, dagens "returmöte" mot AIK med 1-0. Målet, som tidningarna försöker framställa som en jättemiss från AIK och Flávios sida, prickades in strax innan paus av vår egen rögade ål, Agon. Nu var det förvisso inte helt bra av Flávio att tappa bollen vid hörnflaggan, men inlägget från Durmaz och Agons framfusighet i straffområdet tycker jag är värt ett bättre öde än att klassas som en tabbe.

Oavsett vilket - Malmö fick tre pinnar idag och nu hoppas vi att HIF får på nöten igen. Då är det riktig tätkänning för MFF...

...förresten - om nu Malmös mål var en tavla och någon menar att MFF vann på den så kan vi se det som kompensation för de TVÅ mål som Malmö bjöd AIK på senast.

Så privat var det...

Den 22 april skrev jag i denna blogg ett inlägg som heter "Det är lätt att vara kaxig när man är rik... eller?" Snabbt sammanfattat kan jag säga att det handlar om Emma Anderssons attityd till att låta bilder från sitt bröllop blir offentliga. Hon menade att... äsch, du kan läsa inlägget själv. Sök i arkivet.

Med tanke på vad jag hittade i Aftonbladet här och här så undrar jag vad som hände med Emmas heliga privatliv...

Vill du be..? 17 kronor, tack!

Hittade denna underhållande skylt på IKEA i Jönköping. För er som tycker att bönerna blivit dyra på sistone rekommenderar jag en kyrka nära dig - där är det fortfarande gratis!


"Varför inte tacka vår herre med en bön efter kaffet? Just nu kan du göra detta för futtiga 17 pix!"

fredag 23 juli 2010

En fåordig man?

Aftonbladet påstår idag att de vet vad Zlatan och tränaren Pep Guardiola sa till varandra under måndags möte i Barcelona. Enligt uppgifter ska mötet ha varat i 45 minuter och Aftonbladet har lyckats få fram att Zlatan sa;

"-Jag ska jobba 100 procent för att vinna ditt förtroende!"

Ja... det var hela summan av den artikeln. Vi får hoppas att parterna pratade LITE mer under sina 45 minuter i enrum - annars känns Zlatan lika sval som Aftonbladet känns desperata efter nyheter...

...och så lågt kommer Zlatan aldrig sjunka!

Robin Hood

Måndagen bjöd på ett efterlängtat biobesök eftersom vi äntligen tog oss tid att de den nya versionen av Robin Hood med allas vår Russel Crowe i spetsen. Förväntningarna var ganska neutrala eftersom filmen fått både ris och ros från olika håll. Vad jag visste var dock att jag inte skulle bli helt besviken - det är en omöjlighet att misslyckas med en film som innehåller Russel Crowe, stora arméer, svärd och hästar...


Russel Crowe i färd med att avrätta någon som säkert förtjänat detta...

Nu behövde jag aldrig oroa mig för att bli besviken. Filmen bjöd på härlig action i kombination med en story som höll hög klass redan från första scenen. När eftertexterna sen rullade kändes storyn än mer komplett. Då lyckades filmen skapa en brygga till den version av Robin Hood som filmatiserats ungeför 18.000 gånger och som vi kan se på julafton varje år...

Slutsats då: Ett verk som detta kan inte få något annat än ett högt betyg. Förvisso kändes en del scener som hämtade direkt från Gladiator, men i mina ögon är det bara bra. Gladiator är ett mästerverk som borde gå på bio igen bara för att fler ska få chansen att se den! Robin Hood får iallafall 8/10 A i betyg. (Det hade blivit nio om Russel fått styra arméerna genom hela filmen, men man kan inte få allt...)

torsdag 22 juli 2010

För lite att göra?

Har du för lite att göra om dagarna? Då kan du ge dig ut i affärerna kring dig och leta referenser till allt möjligt. Den person som hittar den mest långsökta kopplingen vinner. Hittade kandidat nummer ett i gårdagens aftonblad (läs här). Rubriken lydde "Ica Maxi sålde underkläder med hakkors"...

*Suck*

Efterlysning!

Vill med dessa efterlysa dig, man eller kvinna i valfri ålder, som på ett ärligt sätt vunnit någon av högvinsterna på Liseberg. Jag tänker främst på de stora choklad av olika slag som finns till beskådning på nöjesparken eller bärs omkring av Lisebergs lakejer. (Även om dessa "vinnare" ser ut som vanligt folk är det uppenbart att de är köpta av Liseberg för att ingjuta en falsk förhoppning om att kunna vinna i just DIG!)


Daim - bara ett av de så kallade priser som finns på Liseberg!

Eventuella tips kan lämnas i kommentarsfältet till detta inlägg. Jag kan tyvärr inte utlova några dyrbara priser - inte ens om du, mot alla odds, skulle kunna bevisa att du faktiskt vunnit!

tisdag 20 juli 2010

En egen... DRAKE?!?

Hittade detta anslag i en Si/Fi-butik i Malmö. Vet inte om jag ska skratta eller gråta... Det värsta är att det finns folk som KÖPER... exakt... DRAKAR!


För mycket pengar? Varför inte bli blåst på en drake? Vill du veta att det verkligen är sant så klicka på bilden så blir den lite större.

Don´t mess with my cat!

För bara några minuter sen hördes ett jättevrål från det höga gräset i dikeskanten utanför vår tomt. Det var vår katt, Tiggis, som kastade sig in i fight med en okänd strykarkatt. Vrålet som inledde fighten blev snabbt två vrål, gräset gungade och fighten var ett faktum.

Efter de tysta sekunder som följde fighten kliver Tiggis ur diket, skakar av sig lite och lägger sig därefter på muren i kvällssolen. Ungefär en minut senare haltar motståndaren, ett benigt, brunmelerat kattskrälle, bort från slagfältet och bort från våra domäner. Jag log lite för mig själv. På något sätt kändes det som en seger även för mig. MIN katt spöade skiten ur den andra katten! Stort…


"And the winner is... TIGGIS!"

måndag 19 juli 2010

Pirates..? - del två!

Måste snabbt återkoppla till mitt inlägg från 13 juni där jag berättade om "Pirates!" och yngligen i spelbutiken. Var nämligen inne och frågade efter samma spel i en liknande butik i Malmö häromdagen. Denna gång blev jag dock inte mobbad utan snarare älskad för att jag efterfrågade spelet. Killen i kassan sken upp när han hörde mig nämna "Pirates!". Han beklagade att de inte hade spelet inne men försäkrade mig om att de minsann skulle ta hem det. "Det är skamligt att vi inte har en sån klassiker", menade han. Samtidigt tipsade han om att det kanske fanns att beställa på nätet innan han lät nostalgin greppa honom. "Så många timmar man spenderat med det spelet...", sa han drömmande.

Jag kunde bara le tillbaka och glädjas åt att jag funnit en själsfrände!

söndag 18 juli 2010

Blått en dag?

Hittade denna lilla notis i Skånska Dagbladet under min visit i Skåneland. Måste säga att jag är glad att jag inte längre bor i Skåne. Höll nämligen på att sätta kaffet i fel hals när jag fick syn på notisen och brast ut i ett gapskratt..!

Är det kanske en såmmarvikarie som jobbar på Skånskans lokalredaktion i Lund?

lördag 17 juli 2010

Positiva saker efter en förlust!

Allsvenskan startade idag efter sitt VM-uppehåll. För Malmös del inleds nystarten med dubbelmöte mot "krislaget" AIK.

Rond ett idag på Råsunda blev en fullständigt usel tillställning från Malmös sida. I ärlighetens namn var inte AIK mycket bättre, men när MFF bjuder på 1) en straff efter USELT försvarsspel efter bara 9 (NIO) sekunder och 2) ett målvaktsspel så USELT att hälften hade varit nog så vinns inga matcher. Matchen slutade 0-2...

Innan jag ska försöka hitta lite positiva saker att skriva om matchen så tänker jag googla på USEL, hitta en passande bild och publicera nedan...

När man googlar på USEL borde man få upp ett antal MFF-spelare - tyvärr verkar det vara något fel på sökmotorn så ni får nöja er med denna bild!
-
Nåväl - Det skulle ju handla om POSITIVA saker från dagens match. Vi kör det i listform! Alltså, topp 5 POSITIVA saker med dagens MFF-match.
1) Edward "Jag-tycker-själv-jag-platsar-i-Premier League" Ofere fick rött kort och är därmed avstängd en (förhoppningsvis flera) matcher framöver.
2) MFF har en mittback från Portugal på plats för provträning. Han lär erbjudas kontrakt direkt vilket känns spännande.
3) Jeff lär inte spela många fler minuter i allsvenskan då han verkar ha väldigt svårt att släppa semestertänket.
4) Vi kommer frigöra en massa pengar för spelarlöner efter säsongen när Ulrich flyttar tillbaka till danska ligan.
5) ÄNTLIGEN förstår jag varför Sverige inte har någon domare med i VM-sammanhang. Jonas Eriksson som dömde Malmö idag hade en... medioker(?) dag på jobbet. Straffen var väl LIIIIIITE tveksam och visst borde väl AIK haft något gult kort till. Jonas räknas som en av landets bästa domare... I rest my case!
-
...observera dock att jag inte beskyller domaren (eller ens Roland Nilsson) för dagens förlust! Nej, den "äran" ska spelarna ha! Bra jobbat!

lördag 10 juli 2010

Nu har de gröna fått mossa i hjärnan...

Läser här och här att "MP vill stoppa utbyggnad av stora köpcentrum" - ett resonemang jag tycker känns helt galet. Menar de på fullt allvar att de vill sätta käppar i hjulen på den utveckling som genererat massor med jobb och en blomstrande handel över hela landet? De måste ha tappat greppet om verkligheten totalt.

Samhället (=vi) gynnar uppebarligen dessa etablisemang så varför ska staten gå in och begränsa denna tillväxt. Vad blir nästa utspel? Att införa en statlig lanthandel i varje by och tvinga dit människorna?

Nej, låt markanden styra. Låt oss hoppas att MP inte får en chans att driva frågor som denna...