söndag 29 augusti 2010

Tack Brink - Tack Zlatan!

Den satt långt inne, 1-0-segern mot Borås. Till och med så långt inne som i den 79:e matchminuten. Visst är det både förlösande och symboliskt när vår egen kapten Andersson är mannen som får in segermålet efter en hörna från vår glade cyklist till vänsterback? Fullständigt lysande!

Hade inte möjlighet att se matchen själv då jag höll på att färdigställa en toalett, men radiosportens Gunnar Brink gav mig matchen direkt i den lilla fickradion. Härligt att höra herr Brink berätta om målet - inte minst eftersom han själv säkert också glädjs oerhört över att HIF knuffas ner från förstaplatsen i Allsvenskan. Vi minns väl alla att Brinken tog tjänstledigt från Radiosporten under en tid för att arbeta i just Helsingborg..?När jag googlade efter bilder på Daniel Andersson hittade jag omslaget till Ice Age två långt bak i resultatlistan. Därför får den symbolisera dagens trepoängare mot Ellos!

-

Nu laddar vi om inför den luriga bortamatchen mot Åtvid nästa lördag. Kanske en lätt match på pappret, men oj, va jobbig den känns. Längre än så tänker jag inte tänka nu...

----------------------------------

För övrigt tycker jag att Zlatan gör helt rätt som lämnar Barca för Milan. Om Zlatan inte trivs i Barca är det definitivt Peps fel. Inte Zlatans. Zlatan gör inga fel. Inte heller hans agent.

Amen!


Relationer:
Aftonbladet 1 2
Expressen 1
Sydsvenskan
Skånskan

lördag 28 augusti 2010

Tack för den, ÖSK!

Måste bara passa på att ge ÖSK lite cred för sin insats i dagens allsvenska fotboll. ÖSK levererade nämligen mer än jag kunnat drömma om när de besegrade HIF med klara 3-0. Rapporterna talar om det borde varit större siffror än så. Fast en dag som denna kan det kvitta...

Nu gäller det bara att MFF gör sitt jobb i morgondagens match mot Ellos... Det kan bli en riktigt sevärd match. Malmö brukar spela bäst mot lag som VILL spela fotboll och Ellos tillhör definitivt den skaran.

Relaterat:
Aftonbladet 1
Expressen
Sydis
Skd

lördag 21 augusti 2010

Intresseklubben antecknar...

Fick ett tips om ytterligare en kioskvältande artikel. Denna gång är det VLT som dominerar med nyheter som får världen att bromsa upp...

Sommartorkan slog till hårt mot VLT denna sommar...
Relationer:

torsdag 19 augusti 2010

Sluta kasta skit!

Några månader efter den nye förbundskaptenen Erik Hamréns tillträde läser vi (ibland direkt, ibland mellan raderna) om bristerna som spelarna i landslaget tyckte Lars Lagerbäck hade. Det handlar om allt ifrån att landslaget spelade tråkigt förr till att det var dålig stämning i truppen. Själv förstår jag inte riktigt...

Jag tänker inte glorifierna Lagerbäck för allt han gjorde med landslaget, men han förde oss trots allt till en rad mästerskap. Spelet må ha varit lite upp och ner, men i det stora hela jobbade Lagerbäck med små medel (Sverige har inte ens 10 miljoner invånare) och uppnådde fina resultat. Vi kan inte vänta oss att lilla Sverige ska "göra en -94:a" och vinna brons i varje mästerskap. Vi får nöja oss med att vara med och allt annat bör ses som en bonus. Jantelag? Nä, jag skulle mer kalla det verklighetsförankring. Detta är dock ett annat ämne, som jag gärna tar upp framöver.

Det jag tycker är kass är att vissa spelare kritiserar det "gamla" landslaget. Jag köper om tyckare, proffs eller amatörer, har åsikter - det ska vi ha. Även spelarna ska ha åsikter, men jag tycker det är uselt och rättvist att kritsera en förbundskapten som slutat sitt jobb och dessutom gjort ett jävligt bra jobb! Självklart har Hamrén nya tankar om hur fotboll ska spelas. Det må vara roligare för spelarna att spela i hans system, men sluta upp att offentligt kommentera det som varit.

Att sedan media vinklar och förstorar det är jag helt medveten om. Men det är spelarna också. Mellberg verkar vara den enda som, i mina ögon, gör det rätta och säger så här; "-Det skulle kännas fel att döma ut det Lasse gjorde i tio års tid och säga att allt är fantastiskt nu. Det skulle inte vara rätt, men det är klart att det är annorlunda."

Relaterat:
Anders Svensson gråter en skvätt
Chippen har åsikter

måndag 16 augusti 2010

Vinbär åt folket!

Detta kan ha blivit fel - har egentligen ingen aning. Men man måste prova sig fram...

Har, eller hade, en stor vinbärsbuske i vår trädgård. Den har försett en lycklig dotter med vinbär hela sommaren. Men vid en närmare titt på busken insåg jag att den var groteskt stor. De tidigare ägarna hade nog bara låtit den växa. Därför tänkte jag att den skulle klippas ner - ordentligt. Eftersom vädret var skapligt pch jag behövde lite luft plockade jag fram den långa grensaxen och sågen. Klipp, klipp, såg, såg. Tjoff, så var den nere på en mer hanterbar nivå.


Gamle Edward får utsäkta - jag klipper mina buskar själv!

Jag har ingen aning om det är rätt årstid att göra detta eller om vinbärsbuskar ens ska klippas med sån... brutalitet? Men skit samma. Busken är nere och jag är nöjd. Dels var det kul att klippa den, dels är det skönt att slippa den.

I värsta fall får väl dottern leva på svarta vinbär nästa sommar. Vi har nämligen en sån buske också... än så länge!

söndag 15 augusti 2010

Seger i andra försöket!

Då var matchen mellan Malmö och Gefle äntligen över. Egentligen skulle den varit färdigspelad igår, lördag, men regnet ville inte riktigt samma sak. Därför fick matchen på lördagen brytas efter 45 minuter och spelas om idag.

Just omspelet har diskuterats flitigt. När matchen bröts ledde Malmö med 1-0 efter 45 minuter. När den skulle spelas om idag borde matchen i logikens namn börja i den 46:e minuten med en 1-0-ledning för Malmö. Men så ser inte regelverket ut i Sverige. Här ska hela matchen spelas om - från första minuten. Målet som Agon gjorde igår suddades ut. Eventuella varningar från gårdagens match hade dock kvarstått... Logiskt? Inte ett dugg!

Nu blev det inga problem att bärga tre pinnar idag ändå. Malmö dominerade stort och vann med 2-0. Agon fick göra 2-0-målet. Helt rättvist!

Kanske kan denna händelse dock belysa problemet framöver. För inte är det väl logiskt att börja om helt från noll när man trots allt spelat en halvlek?

Relaterade länkar:
Aftonbladet 1 2
Expressen 1 2
Sydsvenskan 1

onsdag 11 augusti 2010

Trött på jobbet?

Tillhör du den skara människor som redan vet hur du skulle agera om du vann drömvinsten på Lotto? Har du planerat hur du ska investera eller spendera pengarna? Kanske har du även funderat på om och isåfall HUR du skulle säga upp dig från ditt trista jobb?

Om du redan har planerna klara så behöver du inte kolla in nedanstående bild. Annars kan det vara en hjälp på vägen - en källa till inspiration!


Nyrik eller bara trött på jobbet? Det finns olika sätta att säga upp sig på...

söndag 8 augusti 2010

Ljungberg håller låg profil!

Idag publicerar Aftonbladet en intervju med vår egen Fredrik Ljungberg. Ganska intressant läsning, faktiskt, då det varit ganska tyst om honom sen han försvann över Atlanten.

Fastnar dock för ett speciellt uttalande från Ljungbergs sida. Kolla bilden så förstår ni vad jag menar...


Hummer må vara mindre sällsynt i USA än i Sverige, men ingen ska inbilla mig att folk inte tittar lite extra när Freddie försöker smälta in i sin blygsamma bil...

lördag 7 augusti 2010

Befria musten!

Under tiden som jag följer Malmös match mot Örebro via webbradion måste jag kommentera det jag la märke till häromdagen. Det var i samband med matchen mellan Helsingborg och Djurgården som jag, till min stora glädje, upptäckte att allsvenskan återigen är på väg att få ett riktigt must!

För er som inte vet vad ett must är så kan jag berätta att det är ett skägg modell större. Vi snackar Evert Ljusberg eller Kapten Haddock i sina glansdagar. Ordet must ska uttalas på skånska – allra helst med malmöitisk accent.

På bilden ser vi en mustasch, två skägg och ett praktfullt must!

Oavsett vilket så såg jag att Djurgårdens Mattias Jonson är på väg att gå från att ha skägg modell större till att kunna stoltsera med ett must. På tiden att någon tar tag i detta. Senast allsvenskan såg ett must var när Thomas Sjöberg härjade på 70- och 80-talen. Jag vill se fler must i fotbollen - det inger respekt! Se hockeyn som en förebild. Där finns det både must och skägg överallt - åtminstone i slutspelstider.

torsdag 5 augusti 2010

Sex on the... pitch?

Många fotbollssupportrar jämnställer en seger eller känslorna för sitt lag med sex. Frågan är då om det går att överträffa känslan av att ha sex där favoritlaget spelar..?

Nu kanske du aldrig tänkt så långt, men i Tyskland finns både tanke och handling.


Varför inte piffa upp sexlivet med "Hannover-metoden"?

Stackas Anelka...

Raymond Domenech äcklar mig”, säger Nicolas Anelka idag till franska medier.

”Moget – väx upp!”, är min hälsning till Anelka.

Turerna kring det franska landslaget under senaste VM har väl inte undgått många. Förbundskapten Domenech fick utstå massiv kritik för både det ena och det andra och stridigheterna i den franska truppen kulminerade när Anelka skickades hem från VM. Det franska laget, som uppenbarligen var störda av all turbulens, gjorde ett uselt VM och Domenech fick ta sitt pick och pack och lämna jobbet.


Anelka i färd med att skriva på för Fenerbahce 2005. Han stannade i Turkiet i en säsong...

Nu gråter alltså Anelka ut i medierna, något som äcklar MIG! Att se dessa världsstjärnor (det är inte bara Anelka som öppet kritiserat sin före detta tränare) bete sig som småpojkar, inte bara efter, utan även under pågående mästerskap är helt ofattbart. Självklart ska alla inblandade på denna nivå tåla kritik, men att kasta paj på detta sätt är osmakligt.

Om livet är så orättvist mot Anelka kan han i alla fall gråta hela vägen till banken. Där lär det finnas några sparade slantar efter alla signing-on-fees han inkasserat i sina dagar. Anelka har nämligen, för er som inte kände till det, bytt klubb många gånger. I princip har det skurit sig mellan honom och hans klubbledning innan han flyttat vidare. Med det i baktanke är det upp till var och en av oss att ställa sig frågan om det är fel på alla klubbar Anelka representerat eller på Anelka själv..?

Personligen har jag min uppfattning väldigt klar för mig…

onsdag 4 augusti 2010

Roliga nyheter!

Eftersom jag gillar artiklar och annat trams så hittade jag en sida helt i min smak. Vi snackar blasket.se, en sida som samlar på sig och publicerar kul artiklar. Många är riktigt roliga och bra. Ta gärna en titt själv om du vill ha ett gott skratt!

Favoriten så här långt är artikeln om major Ove Röv. Kan det verkligen vara på riktigt..?

tisdag 3 augusti 2010

Intresseklubben antecknar - del två

Jodå, det finns många nyheter att rapportera om. Här kommer ytterligare en läsvärd artikel från Skånskan.

BBC och CNN gjorde halvtimmesdokumentärer om den misstänkta nyckelstölden i Hörby. Skånska dagbladet nöjde sig med en liten notis.

måndag 2 augusti 2010

Jag surar...

Ikväll är jag sur eftersom BP inte kunde hålla undan mot HIF. Hur kan man släppa in tre mål på fyra minuter? Sopor!

I protest mot detta kommer jag inte blogga ikväll!

För övrigt var "Death Proof" inte så bra som jag hade hoppats. Det var förvisso en bra film, men jag hade hoppats på mer. Kan förklara mer en annan dag. Ska ju inte blogga ikväll!

söndag 1 augusti 2010

Det kunde gått illa...

Tre nya pinnar till MFF som därmed (återigen) sätter press på lillebror från landet, Helsingborgs IF, i toppstriden. Malmö sköt hem segern i den 23:e minuten då Ivo Pekalski nickade in sitt första allsvenska mål någonsin. Ivos mål blev matchens enda och en seger är alltid en seger. Dock borde marginalerna varit större. Malmö radade upp chanser och lägen i den första halvleken.

I den andra spelade GAIS bättre (och Malmö sämre...) något som ledde till att det blev sådär obehagligt nervöst på slutet. Jag föredrar (självklart) 5-0-segrar där allt bara trillar in. Men man kan inte få allt. Tre poäng är det som räknas, även om det kunde gått riktigt illa då GAIS trots allt skapade några enstaka chanser i andra.

Nu maler vi vidare mot Örebro nästa helg. Tre pinnar då också och jag blir riktigt imponerad...

Förresten... Malmö hade ytterligare en boll på väg in i mål i slutet av första. Även denna gång var det Ivo som höll sig framme. En del hävdar att bollen var över linjen. Jag hävdar att hela bollen INTE kan ha varit inne oavsett hur ljusblå jag än må vara. Oavsett vilket så lär vi aldrig få svar på om bollen var inne eller ej, men jag köper beslutet att fria!