tisdag 28 september 2010

En bok för alla

En vacker dag ska jag hitta inspirationen, ta mig tiden och få tummen ur och skriva en bok. Detta är något jag funderat på bra länge. Egentligen började det nog redan i lågstadiet där jag skrev så fort jag fick möjlighet till det. Nu är det tyvärr värre. Jag nyttjar inte den tid jag har till att skriva. Lite synd, för det vore kul att komma igång.


Omslaget ska kanske vara grönt. Eller rött..? Eller kanske blått..?

Problematiken ligger väl mest i att jag inte har något som helst uppslag kring vad boken ska handla om. Det hade varit en bra början annars... Tills jag hittar det får jag fortsätta drömma om den dagen mitt mästerverk (nåväl...) är färdig.

Inga idéer kring hur man kan kickstarta sig själv..?

måndag 27 september 2010

En man med principer

Denna herre har efter många års erfarenhet förstått hur saker och ting fungerar. Undrar just om han vet hur rolig han är!


Ingen ångest hos Stickan...

torsdag 23 september 2010

Tankar kring valet...

Tankar kring valet finns det många. Dock kommer du inte hitta några här. Jag överlåter detta till samtliga Sveriges medier samt 90% av alla bloggare. Ni gör alla ett gediget arbete med att diskutera vad som är rätt och fel i en demokrati som Sverige.

Nämner istället lite om...

* Malmö FF som förlorade mot Djurgården i den senaste allsvenska omgången. Ett tungt bakslag som inte alls kändes så bra. Speciellt inte när Helsingborg samtidigt vann och därmed gick upp på samma poäng som MFF. Dock föredrar jag att slå HIF i ett superderby och förlora mot Djurgården än att förlora mot HIF och slå Djurgården. Iblans kan man inte få allt...

* Liverpools pinsamma förlust nor Northampton i ligacupen. Northampton Town ligger på 17:e plats i Englands fjärde högsta liga, league two... Liverpool ska föreställa ett Premier league lag. I rest my case!

* Det är vackert med fullmåne. Lyser upp på ett glädjande sätt. Speciellt nu när dagarna är kortare än nätterna...

torsdag 16 september 2010

Dagen efter...

För en gångs skull är dagen efter förknippat med något positivt. Det var lätt att jobba, köra bil, äta, sova, ja helt enkelt att LEVA en dag som denna. Derbysegern gjorde verkligen susen.

För er som inte glädjs åt Malmös seger igår (finns ni?) så skänker jag er ändå glädje med detta lustiga klipp! Håll till godo!

onsdag 15 september 2010

En mening med allt..?

I mitt förra inlägg (Jag skiter i det!) skrev jag att jag kände på mig att det fanns en mening med att anfallsduon i Malmö saknades i kvällens seriefinal mot lillebror Helsingborg. Jag vill inte sticka ut hakan för mycket eller ropa hej innan jag kommit över ån, men visst fick Dardan i och med kvällens match lite av ett genombrott..?

Jag säger inte med säkerhet att han blir en ny superstjärna, men visst ger det härliga vibbar att se honom gå in och helt respektlöst sätta 1-0 på ett vacket sätt innan han spelar fram till tvåan i slutet av matchen? Kanske inte för HIF, men för mig som MFF:are...

2-0! Gediget, stabilt och underbart! Vilken lättnad - vilken match. Får tacka HIF för att ni bjöd upp och skapade en galet sevärd fotbollsmatch. Men mest av allt tackar jag MFF för sin kamp. Detta var hur jävla gott som helst. Nu gäller det bara att behålla fokus och inte drabbas av en baksmälla i nästa match. Men det ska vi inte tänka på nu. Nu ska det bara njutas och firas!

Forza Malmö!

Relationer:
Sydis
AB 1
KvP
SkD

lördag 11 september 2010

Jag skiter i det!

Jag skiter i att MFF tappar viktiga poäng mot tabelljumbon Åtvidaberg!

Jag skiter i att MFF tappar en 2-0-ledning mot seriens sämsta lag!

Jag skiter i att HIF slår Gefle!

Ovanstående tre faktum är sanningar med viss modifikation. Självklart hade jag mått betydligt bättre om MFF vunnit mot Åtvid. Om 2-0-ledningen blivit ÄNNU större och om HIF hade torskat mot Gefle. Men dagen blev inte riktigt som jag ville. Jag får väl vara stor nog att ge Åtvid cred för sin insats och försöka se charmen i att bottenlag kan skrälla mot topplag. Alla lag gör, oavsett tabellposition, bra och dåliga insatser. Idag var MFF dåliga. Åtvid var tillräckligt bra för att störa ett nervöst Malmö.

Vad jag dock inte kan skita i är att en (och en halv) aktör rubbar NÄSTA match redan nu. Den ena personen är självklart domare Mattsson från Karlstad. Herr Mattson hade ingen bra dag när han inledde sin kavalkad av missar med att ge Daniel Larsson en varning efter att ha tappat balansen och ramlat in i Åtvids spänstiga målvakt. Vem som helst kunde se att Larsson försökte stanna, men tappade fotfästet och föll olyckligt. Här borde varningen (om den nu skulle vara någon...) gått till målvakten istället för sitt oerhörda överspelande efter smällen. Smärta av den kalibern som han såg ut att känna går inte över så snabbt som den gjorde på honom. Varningen innebär att Larsson nu missar superderbyt och seriefinalen mot HIF.

"Jag såg dig nog - smaka på detta!"


Herr Mattsson fortsatte sen sin uppvisning i inkompetens när han gav den blonda svanen i Åtvid straff för en liten axelklap från Yago. Detta krönte han i den 90:e minuten när han varande Agon för en tackling som kändes oerhört harmlös. Detta var Agons andra varning och således blev det även rött kort. Ingen Agon heller i supermatchen på onsdag.

Den halva personen som får ta skuld i detta är dock, i mina ögon, just Agon. Även om varningen var billig så är det onödigt att ens genomföra tackligen i det läget i matchen eller i den positionen på planen.

Men jag känner ändå en optimism inför onsdagen. Känner på mig att något stort är på gång. Utan de två ordinarie anfallarna måste MFF nu satsa på oprövade kort. Troligen kommer Dardan få starta tillsammans med Molins. Kanske blir det Dardans stora genombrott... eller blir det någon annan som får bli hjälte..?

Tiden lär avgöra detta, men jag tror som sagt att det fanns en mening med detta. Nu håller jag bara tummarna för att meningen inte är att HIF ska vinna matchen utan att det är något större än så som är på gång... Kom igen nu, MFF!

Relaterat:
AB 1 2
Expressen 1 2
Sydis 1
Skd
Hd

tisdag 7 september 2010

Ett gott jobb!

Segern mot San Marino skrevs, som väntat, till 6-0. En stabil och avslappnad insats från Sverige som gjorde sitt jobb och lite till. Matchen bjöd såklart på spel mot ett mål med en rad finesser och missade lägen från svenskarna som såg ut att ha KUL på Swedbank Stadion.

Dock var det varken kul, avslappnat eller stabilt när Mellberg fick hjärnsläpp och malde ner en stackas San Marinoian (heter det så?) och fick rött kort direkt. Otroligt obegåvat. Att vi spelar en man kort mot lingonlandet San Marino är en sak, men nu missar Mellberg fler viktiga kvalmatcher.

I övrigt kan man notera att...
* Zlatan är Zlatan och lite till himma i Malme. Synd att han inte fick göra hattrick. Lägen saknades inte...

* Swedbank Stadion är Sveriges i särklass vackraste fotbollsarena - speciellt när den lyser upp sensommarkvällen.

* Svenska fotbollsförbundet dominerar med uttalade kring att tifo som hyllar enskilda spelare kan vara tveksamma vid landskamper. Hallå, vakna upp... vad trodde ni skulle hända när Zlatan kommer hem? Nu blev det ändå inget massivt supertifo som Expressen så stolt avslöjade, men ändå...

* Jag tycker synd om Brian Laudrup!

* Jari fortfarande dominerar. Ständigt med i Finlands landslag! Härligt att se!

Relationer:
Expressen 1 2 3
Aftonbladet 1 2 3

När säljarna tystnar

Det tog ungefär två veckor, sen fick telefonförsäljarna nys om vårt hemnummer. Igår kom första samtalet från en säljare från Tele2. Tror hon hette Stina…

-

Till saken hör det att jag aldrig varit med i Nix eller något annat spärregister av de enkla anledningarna att jag 1) tycker det är kul att vara dryg mot säljarna och 2) att de ibland faktiskt haft bra saker att kränga. Men uppehållet utan hemtelefoni och säljare har varit långt. Kanske därför jag var ringrostig.

-

Stina malde på med all sin charm och alla sina erbjudanden. Kruxet var bara det att jag bundit upp mig hos en annan operatör så det blev ingen deal där. Det som dock chockade mig (och troligtvis Stina också…) var slutet på vårt samtal.

Stina: ”…men då förstår jag. Du har bindningstid. Då är det ändå inte aktuellt.”

Jag: ”Nej, exakt…”

Stina: ”Men då får du ha en bra dag!”

Jag: ”Detsamma… och tack för att du ringde!”

Stina: *Tystnad*… *Mer tystnad* …okey, tack… *Klick*

-

Stina trodde att jag var ironisk och det var jag också. Fast jag tänkte inte ens på det. Jag bara sa det för att hon var trevlig. Men nu i efterhand inser jag att det är kört. Tänk om hon sprider detta till sina säljarkompisar. Att det finns EN person som tackar för att de ringer. Vilken anstormning det kommer bli framöver…