måndag 22 november 2010

"You´re fired!"

Läser idag att måldomaren som gjorde ett misstag i gårdagens match mellan AIK och AIK (det riktiga AIK mot Skellefteå AIK) får sparken från sitt ämbete som måldomare. Hövdingen i hockeyligan, Tommy Töpel, tycker att det känns helt relevant att kicka honom för detta misstag.


Donald Trump kan det här med att sparka folk...

-

Tycker det låter som en väldigt bra idé att kicka alla som begår misstag. Känns liksom helt relevant. Tycker vi kan plocka med det till resten av samhället också. Om tidningsbudet Tom i Hudiskvall lägger fel tidning till fru Nilsson en morgon ska han självklart kickas. Om den underbetalda postkillen Marko i Vellinge lägger i reklam i en låda med en ”Ingen reklam, tack!”-dekal så ska han också få sparken. Tjoff… UT! Vi har inte plats för misstag här, inte!


”Målskytten” Joakim Lindström tycker även han att det är helt relevant att sparka fanskapet. Klart han reagerar… det handlar ändå om elitserien i hockey. Grundspelet. Omgång 22 av 55…


(För er som mot förmodan inte kan läsa ironin i ovanstående så kan jag upplysa er om att den finns där…)

söndag 21 november 2010

Magsjuk Pettson räddades av Barbie!

Idag stod det teater på familjens schema. Inte bara teater utan till och med barnteater. Jag hade sett fram emot en trevlig föreställning med Pettsson och Findus i fokus tillsammans med en salig dotter och en massa andra lyckliga kids. Nu blev det ett litet antiklimax för alla förväntansfulla barnfamiljer då både Pettsson och Findus blivit magsjuka och teatern fick ställas in.

Detta tog naturligtvis hårt på en 3,5-åring som sett fram emot denna föreställning enormt mycket det senaste. Vi hade stora besvär med att få henne att förstå varför det inte blev någon föreställning men det var först när vi lockade med hyrfilm och godis som kompensation som hon blev lite gladare. Jag såg även själv fram emot att se en film med familjen. Många av barnfilmerna idag, inte minst Pixar-varianterna, kan faktiskt vara ganska underhållande.

En pizzamiddag senare stod hela familjen i den lilla tobaksaffären och tittade på det begränsade utbudet av barnfilmer. Jag hittade snabbt en favorit i form av Kung Fu Panda och påbörjade direkt en intensiv lobbyverksamhet. "Titta... denna verkar väl rolig..? En PANDA och en massa andra djur. Tokigt, va?", försökte jag. Frun hjälpte till även hon, men det var för sent. Dottern hade fått grepp om en Barbie film och ville minsann inte se någon PANDA. Jag försökte lite till, men när hon grävde fram YTTERLIGARE en Barbie-rulle gav jag upp. Jag stegade bort från filmhyllan och plockade vad som skulle bli MIN underhållning under filmen - ett Aftonblad!

Väl i bilen såg jag vilken Barbiefilm som valts ut. "Barbie - ett modeäventyr" fanns i dotterna hand. Jag satte kurs mot hemmet och var glad över att Aftonbladet på söndagar innehåller extra mycket sportsidor...

Pappa ville se lite tecknad actionunderhållning...

...men den riktiga makthavaren ville annorlunda!

torsdag 18 november 2010

Vad är det för något?!?

Har i dagarna kommit i kontakt med en ny skånsk(?) glosa i form av "rövmjärde". En kollega hade hört det och frågade mig som infödd skåning om innebörden. Problemet är att jag inte har en blekaste aning. Jag har aldrig hört ordet eller något som skulle kunna likas vid det. Söker man på google hittar man inget. I den skånska ordbok som svärmor berikats med finns det inte med.

Någon som har en aning? Annars får jag själv åka ner och jaga innebörden. Troligtvis någonstans ute på Österlen eller i den goa Göingebygden...

onsdag 17 november 2010

Vilket stöd!

Zlatans kompis/agent/rådgivare Mino Raiola är en citatmaskin utan dess like. Denna gången idiotförklarar han inte bara Pep i Barcelona utan ger sig även på den gamla legenden Johan Cruyff. Enligt Raiola ska dessa två herrar "åka till ett mentalsjukhus och spela kort!"

Jag vet inte vad jag ska tycka om herr Raiola. Tidigare har jag tyckte att det är en bufflig man som gör illa för Zlatans karriär men detta börjar vända till en mer avslappnad inställning från min sida. Man får nog ta denna stjärnagent för vad han är. Bra på att dra till sig uppmärksamhet och en jävel på att förhandla. För det lär inte gå någon nöd på denne man och ingen kan väl säga emot att han alltid står på sin klients/kompis sida..?

Fast å andra sidan lär Raiola knappast bry sig om min, eller någon annans, åsikt kring detta. Mannen har åsikter om det mesta och står rakryggad för dessa. Det är det långt ifrån alla som gör...

tisdag 16 november 2010

Så nördigt - så bra - så farligt!

Har inte skrivit något om årets upplaga av Football Manager. Spelet har funnits ute i snart två veckor och jag är i vanlig ordning helt fast i det. Måste säga att detta troligtvis är det bästa FM som någonsin funnits på marknaden. De nya funktioner som implementerats i spelet känns helt klockrena. Hela upplägget med taktikerna, agenterna och en bättre matchmotor för upp spelet på en förstaplats alla gånger!

Spelar just nu min första save med Dover långt ner i den brittiska dyngan. Går lysande bra! Det kommer bli ett riktigt bra lag av detta...


Football Manager 2011 - lite nördigare, lite bättre och farligt beroendeframkallande!

Extrapengar? Nytt jobb?

Trött på jobbet? Behöver du extra cash? Här finns alternativet för DIG!


Detta vore något för mitt CV...

måndag 15 november 2010

Pinsam fest!

Dags igen för årets största parodi i form av fotbollsgalan 2010! Jag ser med stort intresse fram emot att följa detta spektakel som år efter år bara blivit mindre och mindre servärt. Jag har inte tittat de senaste åren – det har helt enkelt varit FÖR pinsamt. Dock är det numera enkelt att följa det via tidningar och övrig media – helt enkelt för att uppdatera mig kring vad som händer där SAMT hur dåligt det är.

Vi kan väl räkna med att få se hur det smöras för Zlatan. Nu tycker jag förvisso att Zlatan ska hyllas som den superstjärna han är, men smörandet som vi säkert kommer se ikväll kan jag vara utan. Vi kan också räkna med att få höra Lars-Åke säga ”fo-poll” ett antal gånger under sina tal samt minst en komiker som försöker vara avslappnad och naturlig.

Dessutom lär Lasse Lagos hyllas rejält för sitt jobb med landslaget. Det tycker jag han förtjänar – men troligtvis inte på det pinsamma sätt som jag tror det kommer bli ikväll.

Imorgon har vi (eller ni – jag kommer inte titta) ha alla svaren på mina funderingar. Det är bara två saker som är riktigt säkra… det kommer bli pinsamt och Zlatan får guldbollen.

tisdag 9 november 2010

Guldet glimmar!

Efter söndagens underbara seger mot den stora släkten från Listerlandet lever jag och tusentals andra MFF-are i dessa dagar i ett rus av lycka. Jag varken kan eller orkar sätta ord på den lycka som ett SM-guld ger mig utan tänker bara hävisa till att testa det själva.

Jag var, tillsammans med drygt 24.000 andra, på plats på Swedbank Stadion i söndags och fick då insupa glädjen direkt på plats. Jag passade även på att kolla på arenan (i särklass finast i Sverige) även från innerplan. Det var verkligen en upplevelse att stå på innerplan och titta upp mot de täta läktarna. Jag kan förstå att spelarna blir taggade med en sån inramning!

Jag har under cirka tre års tid gett MFF mycket skit för att de satsat på (och behållt) Roland Nilsson som tränare. Jag har även kritiserat Rolle för det jobb han gjort med laget. Men samtidigt har jag lovat att jag, den dagen MFF vinner guld under hans ledning, ska gå ut och be om ursäkt för all misstro jag haft till klubben för sitt val och Rolle för hans kompetens. Nu är den dagen här och jag kommer stå fast vid mitt ord.

Nu är jag inte så naiv att jag tror att Rolle eller MFF egentligen bryr sig särskilt mycket om min ursäkt eller åsikt. Men rätt ska vara rätt... inom någon dag ska jag har formulerat klart min ursäkt. Det känns inte mer än rätt!

Relaterat:
AB 1 2 3
Kvp 1