fredag 31 december 2010

Drömjobb: KLASSISK jultomte!


Tomte - en syssla som inte vem som helst klarar av!

Hittade ytterligare en lysande syssla för alla som är arbetslösa eller bara vill testa något annat. Men det är inget för alla. Kraven för att få bli DEN tomten är höga. Har DU vad som krävs..?

torsdag 30 december 2010

Dagens citat...

Dagens citat kom under dagens bilfärd. Medverkade gjorde jag, frugan och dottern Nellie. Så här lät det:

Fru: "Åh, Nellie... du är finast i världen!"
Nellie: "Nä, mamma..."
Fru: "Jo, det är du..."
Dotter: "Nä, mamma..."
Fru: "Jo, det är du..."
Dotter: "Nä, mamma..."
Jag: "Men, Nellie, vem är finast i världen då?"
Dotter: "Pappa..!"

Ahhh... jag säger inte mer! Så stort, så stort för en pappa att höra.

Fast imorgon lär det vara mamma som är bäst igen. Men det är en annan dag! Idag är min dag!

fredag 24 december 2010

Zlatan bäst i Italien!

Lagom till julafton konstateras det som jag redan visste - Zlatan är klart bäst. Jag vet att det säkert finns många som inte håller med, men det är en bekräftelse som heter duga att ses som seriens bästa spelare bland de kräsna italienska journalisterna!

Vi gratulerar Zlatan med lite nostalgi från tiden i Malmö FF!

Bättre än julafton!

Idag är det julafton - någon som missat det. För vår del hamnar dock julfirandet först imorgon eftersom det klaffar bäst med alla arbetstider och kidsen i släkten.

Julafton må vara en härlig högtid, men den slår inte den dagen som inträffade för två dagar sedan. Då var det nämligen dags för vintersolståndet - alltså den kortaste dagen på hela året. Det innebär att vi från och med igår kan se lite hopp och tröst i mörkret. Nu blir det inte mörkare utan bara ljusare och ljusare för varje dag.

Det kanske inte märks redan idag eller imorgon, men psykologiskt känns det väldigt bra att veta...


Snart kan du se soluppgångar som denna några minuter tidigare...

Just det... det var ju julafton idag! God Jul på er alla!

tisdag 21 december 2010

I remember you...

Från ingenstans dök de upp i mina tankar - Skid Row! Nostalgin började flöda och jag kastades tillbaka till mellanstadiet och allt den perioden bjöd på. Vi snackar den vackra övergången mellan 80- och 90-tal - tiden då inga hårdrockare var korthåriga!lördag 18 december 2010

När man tolkar saker som man vill...

Kul att läsa om MFF på Aftonbladet. Extra kul att Patrik Sjögren tolkat uttalande från Malmös VD Pelle Svensson på sitt eget lilla sätt.

"Ungefär" samma truppkostnad innebär inte att den kommer vara exakt likadan. Det innebär att den säkert kommer kosta mer än föregående år, men att ökningen kommer vara marknadsmässig. Så tolkar JAG det iallafall...

Herr Sjögren tänker nog inte heller på att det är TRUPPEN som ska kosta "ungefär" lika mycket vilket borde kunna ge lite mer klirr åt "stjärnorna" när spelare som Kruys och Elanga försvinner och ersätts med billigare(?) alternativ. Dessa två herrar var kostade nog mer än vad de smakade.

Oavsett vilket så tycker jag det låter som en vettig strategi från MFF. Kör på den linjen så kommer det bli bra!

Hoppet är borta!

Snön kom tidigt denna säsong. Redan i november kopplade snömassorna (med betoning på MASSOR) greppet om min omnejd i södra Vätterbygden.

Jag var inte riktigt inställd på att det skulle komma i så påtagliga mängder så tidigt på året. Därför blev det en chock, inte minst mentalt, när det verkligen la sig. Dock fanns det då ett hopp om att det skulle kunna hinna smälta undan för att sedan lägga sig igen lagom till jul och sen ligga över vintern.

Men se där gick jag bet. Tror knappt att det varit tö någon dag alls och nu är hoppet borta. Det blir nog helt enkelt till att leva med snökaos (för att citera kvällstidningarna) fram till någon gång i april 2011. Känns lite tungt, även om snö kan vara vackert så länge det håller sig på sin plats…

Spår efter någon stackare som fått pulsa i nysnö...

tisdag 14 december 2010

Meningslöst


Varning! Detta inlägg är tråkigare än att se gräset växa!
.
Är av uppfattningen att allt som skrivs i en blogg ska innehålla någon form av relevans och läsvärde. Att jag skulle berätta att jag tittat på färg som torkar eller gräsfrön som slår rot känns helt främmande. Men ingen regel utan undantag!

Låter därmed min skrivklåda producera detta i synnerhet meningslösa inlägg som jag inte ens fattar att du orkar läsa. Själv hade jag aldrig ens tänkt tanken att läsa något som ser mig så lite. Känner att jag inte ens har varken färg eller gräsfrö att berätta om. Kanske bäst att lägga ner detta inlägg innan det går överstyr...

Sov gott!

måndag 13 december 2010

Laddad för bio...

Popcornen var varma, stolarna bekväma och salongen lite lagom fylld med folk. Allt var upplagt för en lysande biokväll med Piranha 3D.

Vi började dock ana oråd redan innan filmen då 3D effekterna inte verkade sitta ordentligt under under trailern för Narnia... saker och ting kom liksom inte ur skärmen som vi hoppats. När huvudattraktionen började insåg vi snabbt att föreställningen bara skulle ge oss huvudvärk. Nere i kassan gav de besked att de jobbade på det, men att det troligen inte skulle bli någon film.

Mycket riktigt... vi fick lämna salongen besvikna. De biobiljetter vi fick som kompensation känns ganska meningslösa eftersom det mer handlar om tid än om pengar.

Får väl trösta mig med att jag fortfarande har denna storfilm osedd... den som väntar på något gott...

måndag 6 december 2010

Ett liv utan Pep

Måndagsångesten fick idag lite extra skjuts när jag på radiosporten hörde att Malmös assisterande tränare, Josep Clotet, är klar som huvudtränare för Halmstads BK. Anledningen till att det tog extra hårt på mig är att jag verkligen tror att Pep, som han kallas, haft en stor del i SM-guldet som MFF säkrade iår.
.

Pep - alltid en ljusblå hjälte!

Känslan har hela tiden varit att Rolle och Pep kompletterat varandra på ett sätt som sällan tidigare skådats. Hans tankar om hur fotboll ska spelas känns intressanta och fräscha (läs bara senaste numret av Offside så förstår du...) samtidigt som det rent konkreta i spelet synts tydligt. Pep hade till exempel hand om fasta situationer i MFF och det gick för en gångs skull bra!
.
Nu hoppas jag Rolle kan skaka fram en lika duktig assistent som Pep. Rolle känner säkert vilken typ av människa han behöver vid sin sida. Samtidigt hoppas jag att HBK bara blir ett mellanstopp innan Pep återvänder till MFF som huvudtränare...

söndag 5 december 2010

Zlatan den store

Lägger kort och gott upp denna länk som (ännu) en hyllning till den störste fotbollsspelare vi haft (och någonsin kommer ha) i Sverige. Jag syftar såklart på Zlatan som kommer att fortsätta dominera var han än väljer att spela under resten av sin karriär.

Jag vet att det fortfarande finns (avundsjuka?) skeptiker kvar i vårt land, men ni kan inte vara många nu längre..? Men om ni fortfarande finns så låter jag helt enkelt Zlatan sköta "snacket"! Ännu ett drömmål...

fredag 3 december 2010

Var ska jag sitta?

Häromdagen satte jag kurs mot en skoaffär för att inhandla ett par vinterskor som skulle ersätta föregående säsongs varianter. Då jag inte är extremt kräsen när det gäller skor (ser det mer som en nödvändighet och jobbig utgift) så klev jag in i en av många skoaffärer. Under mitt sökande efter den perfekta skon slogs jag av bilden att utbudet för herrar är betydligt mindre än för damer. Detta kan kanske förklaras genom att kvinnor generellt är mer intresserade av skor än män - eller så är det obalansen i utbudet som gör att kvinnor som regel äger fler par skor än män..?

Oavsett vilket så slogs jag även av tanken på att det fanns dåligt med provbänkar på den manliga sekionen. Överallt i butiken fanns det massor av provplatser, men jag fick leta mig bort till barnavdelningen för att få sitta. Tycker helt klart att detta är diskriminering. Män i alla stater; förenen eder i kampen för fler platser åt oss!


Snygga - men hur ska jag veta att de passar..?

torsdag 2 december 2010

Ryssland... det lär inte ha varit gratis!

Fotbolls VM 2018 kommer avgöras i Ryssland! Detta aviserar FIFA via sin hedersknyffel till ledare, Sepp Blatter, idag.
.
Spontant undrar jag bara hur mycket smutsiga pengar som oligarker och andra stenrika ryssar fick punga upp med för att köpa detta mästerskap. För alla vet väl sedan tidigare att röster lätt kan köpas..? Nu blir det (i mina ögon...) ÄNNU tydligare och jag är förvånad över att FIFA lägger det i Ryssland med tanke på att misstankarna om korruption knappast lär bromsas upp nu.
.

Roman Abramovich har all anledning att applådera sig själv och sitt Ryssland på ryskt manér...
.
Därmed inte sagt att det inte kan bli ett bra arrangemang. Pengar finns i landet - det är det inget snack om. Frågan är om ett VM är något som ryska staten borde satsa på..?
.
Däremot tror jag att VM 2022 i Qatar kan bli något i hästväg när det gäller arrangemang. Där finns det DEFINITIVT pengar och förutsättningar att skapa ett helt galet arrangemang!
.
...fast oavsett vilket så kommer inget av ovanstående mästerskap bli SÄMRE än senaste VM i Sydafrika... För det finns väl inga vuvuzelor i varken Ryssland eller Qatar..?

onsdag 1 december 2010

Dagens filmtips(?)

Har i dagarna hittat ett gäng filmer som jag känner att jag gärna vill se. Kanske inte främst på grund av att de verkar sinnessjukt bra, utan då jag ser ett potentiellt underhållningsvärde i dem. Småudda filmer (speciellt skräckisar med stark B-karaktär) brukar kunna bjuda på många... skratt!

Först ut i denna kavalkad av filmer är Mega Piraya! Ska redan nu erkänna att jag är väldigt imponerad av kreativiteten som lagts ner för att ens komma med denna idé. Fullständigt lysande. Egentligen är det bara att beställa hem rullen och njuta!
.
Så, vem är på..? Räknar med att ha den i min ägo inom kort. Erbjuder bra platser i en rymlig soffa!

Enligt vanligtvis säkra källor är Mega Piraya "den enda filmen i världshistorien där en fisk hoppar upp i luften och slukar en stridshelikopter!"

Slöa duschar!

Måste bara lägga ett snabbt inlägg om fenomenet med "slöa" duschar! Med slöa menar jag duschar/duschmunstycke som liksom inte sätter någon FART på vattnet utan bara sipprar ur munstycket. Lite power bör det vara!

Utan denna kraft kan det ta dubbelt så lång tid att tvätta håret eller ens tvätta sig i övrigt. Istället för att "blasta" bort skiten ska dessa miljövänliga(?) duschar sakta skölja bort den. Jag har varken tid eller lust att stå där och småskölja. Nej, fram för duschar som är så nära högtryckstvättar som man kan komma utan att det är skadligt! Swoooosch, ska det säga, sen är man ren!

Vän av ordning kanske menar att det är miljövänligt med slöare, mer vattensnåla, varianter. Det måste vara en myt! Under de förutsättningarna måste man stå minst dubbelt så länge!