måndag 31 januari 2011

Fatta ett beslut och STÅ för det!


Torres har svårt att bestämma om han ska kasta bollen eller behålla den...

Torres ändrar sig för sjunde gången och bestämmer sig i sista stund för att lämna Liverpool. Ryktena har placerat honom i andra klubbar ett bra tag nu, men oavsett vad som sagts har han gått ut och sagt att han ska stanna i Liverpool. Minns inte exakt när han senast sa att han just skulle stanna, men jag har för mig att det var i samband med att King Kenny tog över rodret.

Uppenbarligen var det "löftet" inte mycket värt. Inte nog med att han väljer att lämna - han gör det även i sista sekunden vilket sätter klubben i en jobbig sits.

Detta understryks väl av Liverpools panikvärvning av Carroll som ser ut att bli Torres ersättare. Det talas om £35 miljoner för Carroll. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det luktar PRECIS som när Pool köpte Crouch eller Keane och det blev väl ingen direkt succé. Carroll tillbaka i NUFC inom 2 säsonger? Någon som inte tror mig..?

Jag förstår att fotbollen är som den är idag, men kan man inte som spelare bara säga om man vill stanna eller lämna och sen stå för det? Sättet som Torres, och många andra, agerar på idag är helt sjukt!

Relaterat: (Typ hela jävla internet... bland annat:)
AB 1 2 3
Exp 1

lördag 29 januari 2011

Det kostar att ligga på topp!

Läser i dagarna om den "ekonmiska krisen" i Malmö FF. Bokslutet för 2010 blev värre än vad någon kunnat ana. Minus 30 miljoner talas det om... tidigare har den siffran uppskattats till minus tio miljoner.

Jag har ingen aning om vad som hänt i klubben, men jag är har mina tankar om vad som borde göras för att få saker och ting på rätt köl.

* Jag är säker på att ett stort kapital är kopplat till den nya, fina arenan. Då arenan är ny så kommer det säkert tid innan den kommer generera pengar.

* Svenska fotbollsförbudet måste omfördela pengarna i svensk elitfotboll för att premiera toppklubbarna. De lag som vinner matcher och drar publik ska ha större del av kakan. Om ambitionen är ett lag i CL så måste vi sluta vara så jante! Självklart ska MFF, AIK och Göteborg ha mer pengar för TV-rättigheter än vad Gefle och Kalmar ska ha. Storlagen kommer alltid locka mer pubik och intresse.

* MFF får kolla över alla utgifter. Nu är MFF inte ensamma om att vinna SM-guld och sen ändå ha svårt med ekonomin, men årets MFF-trupp känns ändå relativt "billig" vilket för de 30 miljonerna än mer svårbegripliga.

I övrigt tycker jag det är kul att läsa kommentarer som "Men vad hände med Zlatanpengarna?" på diverse forum. Zlatanpengarna finns säkert kvar. MFF har inte SKULDER på 30 miljoner utan gick back 30 miljoner 2010. Det är en enorm skillnad...

Inte heller tycker jag att kommentarer som "Men detta hade hänt varje år om de inte sålt spelare" är relevanta. Fotboll på hög nivå innefattar spelarförsäljningar och säljer man någon så är det klart att dessa pengar ska räknas med. Pengarna är lika mycket värda som om de kom från en sponsor..!

Referenser:
AB 1 2
Kvp 1 2 3
Sydis 1 2 3

torsdag 27 januari 2011

Trupp till... vad?

Dags för ytterligare en intressant turnering med Tre Kronor. Denna gången heter det tydligen LG Hockey Games. Hoppas svenska folket ser fram emot denna prestigeladdade turnering som inte alls känns som ett störande moment i en intressant Elitserie.

Hoppas verkligen att matcherna går i en kanal nära mig. Vill ju inte missa denna högtid...

Bond eller Bond..? Pernilla fick avgöra...

Upptäckte ikväll att det gick två Bondfilmer på samma gång. TV3 bjöd på nytt (2008 iallafall) i form av Quantum of Solace och TV4+ på en klassiker i form av Diamantfeber från 1971. Frågan var då vilken av dessa jag skulle välja att se.
-

Daniel Craig som Bond - tuff och fräsch!

Det handlar om tuffa beslut som ska fattas snabbt. Ska jag välja den nya filmen som jag bara sett en gång eller klassikern som jag sett 20 gånger. Eller egentligen var det inte så tufft. Jag bestämde mig snabbt för Diamantfeber. Passade dock på att kolla på Quantum i några minuter när Shirley Bassey sjöng ledmotivet. Då sjönk jag in i den nya Bond och började överväga. När det sen var ledmotiv även i Quantum zappade jag tillbaka och upptäckte att TV4+ dragit igång med reklam redan efter 11 minuter.


Sean Connery - klassisk och proper!

Det var först då, i reklamfilmen med Pernilla Wahlgren, som jag insåg att jag inte skulle orka med all reklam i NÅGON av filmerna. Valde istället att skjuta på TV-kvällen till klockan 22:45... då smäller det på allvar. "En idiot på resa" på SVT1 är en ny personlig favorit. Hysteriskt kul och garanterat reklamfritt...

Tack Pernilla för att du hjälpte mig att välja...

onsdag 26 januari 2011

El ÄR dyrt...

Då är de tillbaka - årets artiklar om elräkningarna på vintern som verkar komma som en chock för de flesta svenskar. Frågan är bara... HUR det kan komma som en överraskning? Finns det människor som är så naiva att de tror att det ska vara konstant sommarnivå på elen året runt?

Jag är inte heller nöjd med min elräkning, men jag visste iallafall att den skulle komma. Kalla månader och julhelg innebär en högre räkning. Så enkelt är det!


Det var inte roligt att betala elräkningen i somras heller...

lördag 22 januari 2011

Comeback!

Läser att mina två gamla husgudar Tommy Sjödin och Ove Molin gjort (tillfällig) comeback i division tre. Det var, enligt GD, lekstuga för Långshyddan som var klubben som fick äran att ha med Molin/Sjödin på sin 90-årsdag.

Riktar ett grattis till den 90-åriga klubben och fäller en nostalgisk tår över hjältarnas återkomst i rinken. Elitserien var roligare förr...

lördag 15 januari 2011

En våldsam generation

Många menar att dagens ungdomar är våldsfixerade och obarmhärtiga. I dessa läge kan det vara skönt att känna att di gamle också kan ibland...

Dagen efter denna notis talade de båda ut i Jönköpingsposten. De var inte direkt vänner...

måndag 10 januari 2011

Tankar om Liverpool FC

För er som inte känner mig vill jag börja med att poängtera fyra saker...

* Jag är ett stort fan av Liverpool FC och har varit så sedan mitten av 80-talet då jag blev medveten om vad fotboll var och innebar. Varför valet föll på Liverpool kan jag knappast minnas, men hjältar som King Kenny, Rush och Grobbelaar samt oändliga framgångar när jag började titta på tipsextra spelade säkert in.


* Jag är ett stort fan av King Kenny. Mannen som ledde oss till vårt senaste ligaguld som tränare och som skjutit hem en massa titlar till oss som spelare förtjänar såklart all respekt och beundran. Att han dessutom verkar vara en skön och ödmjuk person gör inte saken sämre.


* Jag är ett stort fan av Roy Hodgson. Mannen som lett mitt svenska favoritlag, Malmö FF, till många och fina framgångar kommer alltid ha en stor plats i mitt fotbollshjärta. Jag minns framgångarna på 80-talet när jag som burksamlande supporter såg Malmö FF ta hem serieseger efter serieseger under Roys ledning.


* Jag är nostalgiker. I timmar kan jag diskutera laguppställningar, matcher, och minnen från åren då min fanatism kring fotboll i allmänhet, och Liverpool i synnerhet, var som störst. Med detta erkänner jag också att just fanatismen lagt sig och även om jag brinner för Liverpool (och Malmö) så kan jag ta en förlust på ett annat sätt idag. Kanske har det att göra med ålder (jag fyller snart 33…) eller så beror det på den tidsbrist som uppstod när jag blev pappa.Roy ler inte lika mycket längre. Åtminstone inte åt Liverpool FC...

-

Nu till saken som väl ingen har missat. Liverpool sparkade (det kanske inte hette så formellt sett, men självklart var det så) i lördags Roy Hodgson från jobbet som manager efter bara drygt ett halvår på posten. Samma dag stod det klart att Kenny Dalglish tar över som tränare, åtminstone fram till sommaren. Detta kom knappast som en överraskning då klubben bytt ägare och resultaten varit, milt sagt, klena. Frågan är då om det är rätt att agera på detta sätt. Jag vet att det finns lika många åsikter kring detta som det finns anhängare till Liverpool, men jag tycker att det är ett horribelt agerande.


Att efter så kort tid byta manager, och därmed också inriktning, i klubben kan inte vara ett bra beslut. Att lägga hela skulden på Roy, som i somras beskrevs rätt man att stabilisera Liverpool och på sikt göra oss till en storklubb igen, är tjänstefel när vem som helst kan se att truppen vi har helt enkelt inte håller för mer än en placering på övre halvan. När det dessutom är tydligt att de nyckelspelare vi har antingen underpresterar eller har tankarna någon annanstans är till och med det ett högt mål. Jag skulle kunna köpa att Roy fått gå efter en hel säsong med uteblivna resultat, men visst borde han fått mer än en sommar på sig att förstärka laget enligt sina önskemål och sitt spel. Jag är övertygad om att han hade plockat in två eller tre spelare som hade gjort bra ifrån sig om han hade fått resurser och tid att handla även i detta transferfönster.


Signalerna som detta skickar ut visar på att det råder osäkerhet och kortsiktigt tänk i klubben. Jag behöver knappast nämna att Rafa även han fick gå under sin kontraktstid – precis innan Roy tog över. Nu är det alltså King Kennys tur att få leka med laget ett halvår – för det är precis vad jag tror att han får. Kenny får ta över skutan fram till sommaren så Liverpools ägare och styrelse stolt förkunnar att mr. X minsann är rätt man att leda klubben till nya framgångar. Så börjar karusellen igen… ut med alla spelare som köpts av Roy, Rafa och kanske Kenny, och in med sina egna. Detta samtidigt som mr. X jobbar hårt med att implementera sina tankar och idéer kring hur fotboll ska spelas. Upplagt för ytterligare ett managerbyte i januari 2012..?


Jag kan själv relatera till hur långsiktighet lönar sig då jag nyligen sett mitt Malmö FF vinna SM-guld under en hånad och ifrågasatt Roland Nilsson. Guldet hade troligen inte kommit ”himm” om Malmö bytt tränare när det skreks som mest. Jag ska erkänna att jag skrek högt även jag. Mycket högt till och med… men jag ser nu att klubben hade rätt och jag hade fel. Oavsett vad fans eller journalister tyckt så har Roland stått fast vid sitt spel och kunde i november skörda frukten av detta. Respekt till honom och till Malmö FF.


Tillbaka till Liverpool… Nu är det i alla fall King Kenny som tar över och jag borde som nostagiskt Kenny-fan älska detta, men jag gör verkligen inte det. Visst är Kenny en ikon i klubben och han förtjänar all respekt för det han gjort, och gör, för Liverpool, men att plocka tillbaka en gammal guldtränare och tro att det ska bli som förr igen blir väldigt sällan bra. Drar återigen en parallell till Malmö FF som under 90-talet plockade tillbaka Bob Houghton i hopp om att allt skulle bli som förr. Det gick sådär… Fotbollen har förändrats mycket under de år Kenny varit utanför rollen som tränare och frågan är egentligen vad han kan tillföra klubben i sin managerroll.


Självklart hoppas jag att jag har fel i min pessimism. Om King Kenny gör succé och skapar harmoni i laget så finns det en stor chans att han, mot vad jag tror, får fortsätta på längre sikt. Det skulle innebära att vi inte bara har en bra manager utan även att en ikon kan bli ÄNNU större i klubben SAMT att klubben skulle få igång ett mer långsiktigt arbete redan idag.


Men i nuläget måste jag trots allt ställa mig skeptisk till klubbens handlande. Jag har belyst några av de aspekter jag tror klubben förlorar mest på i texten ovan. Samtidigt ska ni komma ihåg att jag inte ens snuddat vid de ekonomiska konsekvenser som det ger att sparka tränare med kontraktstid kvar. Det talas om 80 miljoner kronor för att ”köpa ut” Roy. Dessa 80 miljoner skulle kunna spenderas på betydligt bättre sätt. Vad sen Rafa fick när han fick sluta vågar jag inte ens tänka på…

söndag 9 januari 2011

DeNiro måste vara med!

Igår gick klassikern "Cape Fear" på TV4+. Jag hade inte möjlighet att se den, men jag läste i tidningen att den gick iallafall. Skummade igenom presentationen av filmen och såg följande...

Handlingen känns väl relevant sammanfattad och året, 1991, stämmer säkert även det. Men tittar man på rollinnehavarna kommer är det nästan lite upprörande att de inte nämner DeNiro! Nick Nolte i all ära, men det är liksom DeNiro som lyfter denna film från en medioker rulle till en succé.
-
Jag vet inte var dessa textutdrag hämtas, men jag tycker iallafall att det är väldigt fel att inte ge DeNiro (i detta fallet i rollen som Max Cady) cred för denna roll! Därför tänker jag kompensera genom en bild från filmen! Rätt ska vara rätt!
Glöm inte bort DeNiro. Då blir han arg!

lördag 8 januari 2011

Treåring som tänker...

Citaten från en treåring är många och givande. Här kommer ett exempel från torsdagen som jag och dottern bland annat tillbringade på MediaMarkt. Vi hade precis kommit ut från affären...

Dottern: "Pappa, det är kallt!"
Jag: "Ja, det är jättekallt!"
Dottern: "Det är SVINKALLT!"
Jag: "..."

Frågan jag måste ställa mig är var hon snappat upp detta uttryck. Jag ska inte spela oskyldig utan jag kan nog själv ha yppat dessa ord i hennes närvaro. Oj, vad hon lär sig mycket. Undrar just om det finns mer hon snappat upp utan att jag ännu vet om det..?