onsdag 23 februari 2011

Plötsligt händer det...

Kör lite på FM 2011-temat och presenterar lite skärmdumpar kring affärerna runt mitt Dover.

Klubbens nuvarande ordförande har velat lämna länge och letar efter en köpare... då dyker det upp ett rykte i pressen...


"Gott", tänker jag. Någon vecka senare kommer mer info om denna möjliga investerare...


Håller nu tummarna för att det ska kunna bli en deal...

måndag 21 februari 2011

Mera brottslighet!

Även i Trelleborg kryllar det av kriminella element!"Alla unga flickor i Trelleborg kommer nu förhöras!"

Har du sett mitt salt?

Ännu en gång är det dags att stoppa pressarna - det har begåtts ett allvarligt brott i Vaggeryd!


"De båda vittnen som finns till detta hemska brott har satts under polisbevakning 24-7!", meddelar SÄPO.

onsdag 16 februari 2011

Inreda vinden!

Har snöat in lite på tanken att inreda vinden så att det kan nyttjas som ett rum. Funderar lite fram och tillbaka och söker samtidigt inspiration på nätet. Finns så många exempel på hur fint det skulle kunna bli. Jag tänker fönstergavel mot Vättern. Jag tänker lite gammeldags stil med synliga bjälkar. Jag tänker ett riktigt mysigt rum som jag kan bygga från noll.

Nu saknas bara lite ekonomi och kunnande så kör vi...

fredag 11 februari 2011

Data eller dator?


Om du gillar att jobba med data kan du söka jobb hos ITResurs...

Om man söker i arbetsförmedlingens Platsbank så får man idag upp 578 träffar på ordet "datavana". Detta innebär att det finns 578 företag som söker personer som har denna egenskap.

Ingen av annonserna (som jag kollat igenom) berättar vad det är för typ av data man måste vara van vid. Är det så att du måste ha jobbat med att föra in data i program eller ska du kunna läsa rådata? Kan inget av dessa 578 företag utveckla vad de menar. Jag förstår inte...

Tillsvidare håller jag mig till jobben som kräver datorvana. Datorer kan jag och jag tycker dessutom det är ganska kul. Men data... nä, det är hemskt tråkigt!

tisdag 8 februari 2011

Viktigt tillägg!

Dagens bild kommer från sportsidorna på SVT Text. Som vanligt går det att få bilden i större format - bara att klicka på den!


Killen på SVT Text-redaktionen hade en rad över och kunde inte hålla sig från att göra ett litet förtydligande på slutet...

måndag 7 februari 2011

Varför, Foppa?

Dags för ytterligare en comeback av ikonen Peter ”Foppa” Forsberg. Vid detta laget har jag tappat räkningen på hur många gånger kan försökt sig på att komma tillbaka till landslag, NHL eller elitserie, men det känns som en eller två gånger för mycket.

Jag har en stor respekt för Foppa som idrottsman och person. Nu känner jag inte honom, men han verkar vara en reko kille. Därför måste jag ställa frågan ”varför gör du så här?” rakt ut i tomma intet. Jag skulle såklart kunna ställa den till Foppa själv, men vi har inte den kontakten som jag tror krävs för att få ett ärligt svar. Men OM, bara om, nu Foppa skulle råka läsa detta. Snälla, svara mig på frågan: ”Varför gör du så här?”


Om jag sen får det svar jag tror jag skulle få så måste slutpläderingen från mig bli något i stil med: ”Men snälla du… du är en av de största. Kan du inte bara få låta det minnet leva kvar hos folket (och hos dig själv)? Vi vill minnas dig för att stort du gjort och inte för dina eviga försök till comeback. Det är en stor konst att prestera på sättet som du gjort, men ibland är det ÄNNU större att sluta innan det går över till att vara pinsamt!”

Starta ett företag, gå en ABF-kurs eller njut bara av livet, Foppa!