tisdag 29 mars 2011

Problem med FM 2011

Har ett problem med Football Manager 2011. Jag har inte kunnat be om att få bättre träningsanläggningar på flera år. Kan det vara en bugg? På bilden kan du se hur det ser ut (ser ut som att det påbörjats jobb som borde vara klara, men det står liksom inte completed utan completion).

Sedan dess har jag inte kunnat be om bättre anläggningar hos styrelsen och det har ändå gått 2,5 år. Är det en bugg? Någon som varit med om det? Vad kan man göra?


Är det en bugg?

Sådan far, sådan dotter!

Dialog från varadagsrummet idag...

Dottern lägger sig hos mig och kollar på fotboll framför TV:n. I andra delen av soffan ligger mamma som ber mig gå och borsta tänderna på dottern.

Mamma: "Går ni och borstar tänderna?"
Jag: "Ja, det ska vi göra... strax..."
Dottern: "Mamma, DU ska hämta tandborsten!"
Mamma: "Ska jag..?"
Dottern: "Ja, vi ska ligga här och lata oss!"

Inte utan att man ler lite av stolthet. Pappa upp i dagen...

onsdag 23 mars 2011

Thern är rätt man!

Jag hann inte ens fylla på med "min" lösning till MFFs heta tränarfråga innan samma spår kom ut i samtliga medier. Det hela började väl med att Jimmy Durmaz nämnde Jonas Thern som efterträdare om (när?) Rolle sticker.

Jag är övertygad om att Thern är det bästa (och det enda) alternativet som finns när det gäller att efterträda Rolle. Jag har haft förmånen att få se IFK Värnamo under förra säsongen när Thern tränade laget. Vilken upplevelse. Laget spelade på en nivå jag aldrig sett på division ett-nivå tidigare. Inte bara var det ett attraktivt och offensivt spel som IFK bjöd på. Laget vann även, ganska otippat, sin serie och ska nu spela i Superettan kommande säsong. En enorm framgång för lilla Värnamo som jag dock tror får svårigheter i serien. Två profiler har förvunnit (Baffo och Simon Thern) men framförallt så tackade Jonas för sig.

Oavsett hur det går för IFK så är jag säker på att Thern är helt rätt för MFF! Nu kör vi stenhårt!

...undrar bara vad Pep egentligen tycker om detta. Han måste trots allt gräma sig ganska mycket då det definitivt hade blivit han som tog över om han inte precis gått till HBK...

lördag 19 mars 2011

Grattis till ÄNNU en S-cup!

Får passa på att gratulera Helsingborgs IF till segern i svenska supercupen 2011. 2-1-seger på bortaplan (officiellt neutral) mot svenska mästarna Malmö FF är såklart inte att förakta.

Segern i supercupen innebär att HIF nu vunnit TVÅ S-cuptitlar kort tid. Först svenska cupen och nu alltså supercupen. Grattis! Synd bara att inte ens era egna spelare verkar kunna glädjas riktigt åt något av dessa två tröstpris...
- - -
Jo, jag ska erkänna... jag är lite bitter. Oavsett dignitet på matchen så är en seger alltid en seger. Och en seger mot ärkerivalen är DEFINITIVT en seger.
- - -
Jeff var grym i matchen... tills det spårade ur. Varför, Jeff... varför?!?
- - -
MFF står snart utan tränare - det är jag säker på. Tur att jag sitter på hela lösningen här hemma. Ska presentera den här i bloggen inom kort!

fredag 18 mars 2011

Hjälten från Klågerup!

Det kan inte vara en tillfällighet... I förrgår kunde vi läsa om en dåre från Svedala (Läs inlägget "En häxa i Svedala") och idag kan vi läsa om en hjälte från Klågerup! Detta understryker väl egentligen bara det alla vetat sedan en lång tid tillbaka...

Klågge är "the home of the brave" - Svedala tar hand om de som är lite mindre... heroiska...


Vilken fight det måste ha varit!

onsdag 16 mars 2011

En häxa i Svedala!

Höll på att dö av skratt när jag läste detta. Det enda som fick mig att överleva var det faktum att artikeln INTE var kompletterad med en bild.


Om någon trevlig Svedalabo förevigat denna häxa så vill jag hemskt gärna se bilderna!

måndag 7 mars 2011

Skön kille... eller inte...

Verkar som att en av spelarfruarna (eller åtminstone EX-FRU) inte är helt nöjd med att maken, som till vardags spelar i HIF, botaniserat på smörgåsbordet i Helsingborg...

Läs mer i My Gerndts blogg...

söndag 6 mars 2011

Hjälten Northug!

Den senaste tidens hetsande från medier och delar av svenska folket har fått mig att sympatisera ordentligt med Petter Northug! Jag kan inte låta bli att tycka att mannen är hur skön som helst. Dels är han en grym skidåkare och dels är han en underbar showman. Han bjuder till rejält och njuter säkert när han upptäcker hur lätt det är att provocera stora delar av Sverige.

Ni som på fullt allvar tycker att Northug är en skitstövel... ställ er först en fråga: "Tycker jag verkligen att det Northug gör är så hemskt eller gör jag det bara för att jag hetsas av media att tycka det?"

Om svaret är att du verkligen tycker det så har jag full respekt för detta. Vad jag dock önskar är att du försöker få lite perspektiv på det. Petter har inte mördat någon precis. Han är bara lite "Zlatnistisk" i sitt handlande. Med andra ord en skön snubbe som är jävligt bra på det han gör.

Om du svarar att det är media som hetsat dig så misströsta ej. Du kommer snart inse att det inte är så farligt som rubrikerna skriker.

En kul sak i sammanhanget är också att Hellner, som är den som borde känna sig mest "hånad", tar det med en klackspark... precis som alla andra också borde! Kolla klippet nedan (det är gammalt, men...) så förstår du att det inte är så allvarligt mellan Northug och Hellner som en del vill framställa.Referenser:
AB 1 2 3

onsdag 2 mars 2011

Ont om pengar, mr Mörk?

Dagens snyftispris går till Patrick Mörk som tycker att livet börjar bli jobbigt i takt med att de europeiska klubbarna inte kan spendera lika mycket pengar som förr. Detta innebär indirekt att herr Mörk och hans agentkollegor tjänar mindre pengar än tidigare. Stackare... måste kännas jobbigt!

Personligen tycker jag att Malmö och AIK gör helt rätt som vill ha valuta för sina spelare. Så vitt jag kan minnas så är dessa båda spelare (Bangura och Larsson) relativt nya i sina respektive klubbar. Varför sälja om det inte kommer ett bra bud?

...och nej... 30 miljoner vardera för nyckelspelare som Larsson och Bangura är INTE mycket pengar. Jag kan, som Malmösupporter, säga att jag skulle kunna tänka mig att släppa Larsson för 60 miljoner OCH en jävla massa klausuler.
-
Tillsist en kul observation... Aftonbladet menar att de AVSLÖJAR detta. Exakt vad är det som avslöjas? Att herr Mörk tycker att det är för jävligt att klubbar tackade nej till två usla bud? Okey, ja, men det var ett hysteriskt avslöjande. Om jag ringer redaktionen och säger att jag tycker att varmkorven blivit för dyr... har ni ett avslöjande då också?
Aftonbladet var först med nyheten, men avslöjandet att agenter älskar pengar är inget nytt.

tisdag 1 mars 2011

Var är shortsen?

Besökte ett gym idag. Inte bara av misstag utan jag genomförde faktiskt ett tufft pass där. Indoor walking hette passet och det var hur kul som helst!
-
(Bara det faktum att jag besökt ett gym är värt en massa bloggande i sig, men det tänker jag inte kommentera så mycket just nu.)
-
Istället måste jag värna om de klassiska shorten av fotbollsspelarmodell som verkar vara utdöende. Dessa klassiska, blanka, kreationer verkar ha ersatts av långbyxor av olika svettabsorberande(?) material. Denna trend har säkert pågått en längre tid, men av detta mode slagit igenom även bland killarna förvånar mig. Fan, boys, det måste vara skönare med ett par klassiska Pumas som ger lite ventilation till de lurviga benen.
-
Upp till kamp för de klassiska shortsen!
-
Shorts - för män som svettas!