lördag 30 april 2011

Kaxigt?

Martin Olsson har gjort mål igen. Det händer inte så ofta, men idag avgjorde han mot Bolton med matchens enda mål. Skoj, tycker jag.

Även Aftonbladet tycker att detta är jättehäftigt och tidningen är mäkta imponerade av hur KAXIG Martin Olsson vågar vara. Kolla bara...

Kaxigt? Inte speciellt...

I mina ögon är detta knappast att räkna som kaxigt. Okey om Martin kört den på bortaplan (jag tänker efter ett mål MOT Liverpool som firas med en gest som denna framför the Kop) men på hemmaplan känns den varken kaxig eller ny.

Låt oss glädjas åt detta mål från Olssons sida. Men låt oss hålla det på en rimlig nivå...

tisdag 26 april 2011

Projekt lekstuga - Del 3

Med hjälp av mina inhandlade vinkeljärn och virke från förrådet blev syllen helt klar veckan innan påsk. Inga konstigheter så här långt - det jobbigaste var fortfarande att få hela bygget i nivå. Mitt korta vattenpass ger inte de exakta mätningar som man kanske skulle önska, men jag tror att detta är godt nokk. Den lär inte välta iallafall...


Inga konstigheter - en ram upplagd på marken. Svårigheterna var bara att få det i nivå samt att hitta brukbart virke till syllen.

Efter det att syllen lagts på plats började en jakt på brukbara golvbrädor. En del av det jag hittade skulle inte rikitgt hålla för att bygga golv av, men jag fick ihop tillräckligt i slutändan. Måste säga att jag är ganska nöjd med det hela så här långt. Om inte annat så kan det fungera som ett soldäck...


Grund att stå på eller åtminstone en spännande avstats för dottern att springa och hoppa på.

torsdag 14 april 2011

Projekt lekstuga - Del 2

--
Helt gratis kommer det INTE bli... men jag kommer inte lägga 8000 på den iallafall!

Har spenderat de första kronorna på lekstugan då jag fick köpa vinkeljärn på Beijer häromdagen. För även om jag har virke som räcker en bit så fanns det tyvärr inga vinkeljärn kvarlämnade bland allt bröte.

Nåväl, att få klart hela syllen med fundament, virke och vinkeljärn för 69 riksdaler känns som en ganska bra deal. Då fick jag ändå en penna på köpet också. Bara en sån sak...

Idag blev hela detta arbete (som varit av varianten "mindre kul") klart och det är dags att skruva fast golvet. Jag tror mig veta att virket jag hittat kommer att räcka till ett komplett golv. Imorgon ska det skruvas och fixas...

söndag 10 april 2011

Projekt lekstuga - Del 1

Egentligen borde detta vara del två eftersom jag började på dotterns efterlängtade lekstuga redan förra hösten. Då hann jag med grunden - bokstavligt talat.

Hösten 2010 grävde jag ner sex stycken betongfundament som stugan ska vila på. Egentligen knappt en början, men ändå en viktigt del då det åtminstone fanns NÅGOT som visade att det skulle byggas på platsen. Jag visste även att dottern skulle ligga på mig hårdare om hon ständigt blev påmind av dessa fundament.

Oavsett när jag började så får detta räknas som byggdag 1. Jag har under vinterns lopp ändrat strategi lite. Från att ha varit fast vid att bygga efter en ritning med allt virke beställt enligt mallen i ritningen så har jag nu bestämt att jag ska använda det virke jag har så mycket det bara går. Dessutom ska det byggas på "fri hand", dvs. jag bygger lite som jag känner för. Grejen är nämligen att vi med vårt hus även fick en massa virke av blandad sort och kvalitet. Visst, en del lär jag få köpa, men jag ska försöka hålla mig till det så mycket som möjligt.

Nu är iallafall det första delen på plats. Ramen av syllen är uppmätt och färdigsågad. Bilder kommer inom kort. Jag vill ha detta skrytbygge(?) dokumenterat för alltid!