torsdag 12 maj 2011

Fotbollsnostalgi!


Greger Andrijevski - en klassiker i Malmö FF. Nästan så att det är värt €75 för att äga denna klassiker!

Ser i majupplagan av World Soccer en annons för en sida som säljer klassiska tröjor från fotbollsvärlden. Det fina är att det är äkta vara och inget nytryck. Men smakar det så kostar det...

Dock är det gratis att scrolla på sidan och bli tårögd av nostalgi!

Kolla här!

tisdag 10 maj 2011

Ärlighet varar längst!

Märkte idag en stor skillnad mellan Holland (där jag för tillfället befinner mig) och gamla sköna Sverige. Här är folket ärligare och rakare! Vad baserar jag då denna ytterst personliga reflektion på? Jo, här kommer min story.

Under gymnasietiden slog jag ihjäl många håltimmar och långluncher i centrala Malmö. Titt som tätt stötte jag på uteliggare/alkoholister som bad om pengar "till en bit mat...". Den stående frågan jag hade till dessa tiggare var "Ska du verkligen köpa mat?" med ett krystat "Ja..." till svar. Självklart förstod jag att de skulle köpa sprit för pengarna och brukade följdaktligen ge en krona eller två på sin höjd.

Idag mötte jag en man i 30-årsålderna på gågatan i Nijmegen. Han kom fram och började prata med mig på holländska men bytte artigt och snabbt till engelska när jag sa att jag inte förstod. Han bad om några cent till "något starkt att dricka". Jag tittade på honom, lite frågande och avvaktande. Då klämmer han ur sig "I´m just a poor and thirsty alcoholic that really need a drink..."

Jag frågade om han var säker på att han verkligen skulle dricka mer och då hans svar var jakande så fick han min växel. Typ 3 euro - nästan 30 spänn!

Så mycket har de ljugande alkoholisterna i Malmö aldrig fått av mig. Men denna herre fick det. Dels för att jag tyckte synd om honom och dels för att han var så jävla ärlig!

söndag 8 maj 2011

Trött av... ingenting!


Flight KL 1158 mellan Göteborg och Amsterdam - redo att knocka mig!

Märkligt vad kroppen mattas av när man reser. Åtminstone är det så för mig. Oavsett om jag reser till Skåne för en weekend eller om jag, som idag, reser till Holland så blir jag så matt i kroppen. Märkligt egentligen då den fysiska insatsen är ganska liten. Visst har jag kånkat väskor genom en flygplats modell XXL och tagit en sväng på stan, men det är inget extravagant.

Antar att det är den mentala tröttheten som sätter sina spår. För det krävs trots allt ett visst fokus att resa. Att köra bil kräver lång koncentration och att flyga, ja, det är alltid att flyga. Kanske är det annorlunda för alla som reser mycket och som känner sig hemma överallt. Men för mig är det iallafall en jobbig resa att resa.

fredag 6 maj 2011

Jag älskar Text-TV!


Erotik för många 70-talister...

Pratade idag med en vän och hamnade på något sätt på ämnet Text-TV...

Jag, som långvarig Text-TV-nörd, tycker att textis kan vara ett lysande verktyg att hänga med kring vad som händer. Det passar perfekt att under en reklampaus bara dra över och kolla rubrikerna, sidan 300, ytterligare några 300-sidor för att sedan avsluta med den heligaste av sidorna; 377! Det är liksom på 377 det händer!

Fick iallafall frågan om vem som kollar Text-TV år 2011. Ja, jag gör det iallafall. Visst, när jag tänker efter så har det inte förändrats nämnvärt sen fenomenet först kom in i våra vardagsrum. Samma havtaskiga typsnitt, usla grafik och begränsade utbud. Men oj, va smidigt det är och oj, vad jag älskar det!

Jag önskar att Text-TV ska få förbli fult och kantigt! Låt oss ha kvar en tårtbit av 70-tal i våra hem... snälla!