torsdag 29 september 2011

I väntan på nya släpp...I väntan på Diablo III och Football Manager 2012 så råder det torka i min aktuella spelhylla. Inget spel tilltalar mig riktigt mycket. Därför kommer jag vänta in de två ovanstående släppen med lite nostalgi i form av Super Mario Bros. Nostalgi är alltid fint...

söndag 25 september 2011

Ett enkelt grattis!


Tro det eller ej - jag kommer inte påpeka att MFF hjälpte fram HIF till guldet. (Teoretiskt sett så hjälpte MFF HIF att såga av AIK från guldstriden, men HIF hade säkrat det i vilket fall. Det var bara en fråga om tid.)

Inte heller kommer jag missunna HIF detta guld som säkrades rekordtidigt. (Det är imponerande att vinna på det sätt som HIF gör - trots att de tappat en rad nyckelspelare.)

Istället ställer jag mig vid sidan om guldfesten och skickar ett grattis till güldgossarna från Sündets pärla! GRATTIS, HIF!

AB 1 2 3 4
KvP 1 2
SkD 1 2

lördag 24 september 2011

Stora växlar av små saker!

KVP och AB drar tillsammans med några övriga media stora växlar av att FBK börjat säsongen på ett halvtaskigt sätt. Själv kan jag aldrig förstå de krisstämplar som, helt seriöst, verkar sättas på lag som inleder med fyra förluster på ett 50-tal matcher.

Visst, det är alltid bättre att vinna än att förlora, men att tro att serien av avgjord (vilket man kan tro på rubrikerna) känns bara förvirrat. FBK kommer ta sig samman och gå långt.

...därmed inte sagt att jag inte glädjs åt denna fina skalp till mitt Brynäs. Det sitter alltid fint med en seger... oavsett om motståndarna i dagsläget radar upp förluster!

Om att sär skriva...

Slår ett slag för det här med att hålla ihop orden. Särskrivning är en farsot som verkar sprida sig mer och mer. Det kan bli så fel när det talas om en sjuk sköterska eller en skum tomte.

Nedan följder dock ett nytt exempel. Knappast det grövsta jag sett, men trots allt ett regelbrott. Klart gult kort!


Är det Bratzens förvaringsväska eller är det en väska att förvara Bratz i? Oavsett vilket ska det skrivas IHOP!

fredag 16 september 2011

Något bra på TV?

Fredagskväll brukar innebära TV-kväll. Jag är inte säker på kvällens utbud, men något sevärt ska det nog finnas även denna fredag.

När det gäller just TV-utbudet i övrigt så hittade jag några härliga klassiker. Förvisso har de några år på nacken, men de blir aldrig tråkiga. Tyvärr såg jag ingen av dem... någon som har dessa bandade?

TV4 onsdagen den 25 juli klockan 23:15:
"Jag tänder på amputerade!" (R) Även 28/7

TV3 onsdagen den 25 juli klockan 20:00
"Hollywood special: Vad stjärnorna äter" Även 27/7

TV3 måndagen den 23 juli klockan 22:00
"Jag vill vara anorektisk"

Kanal5 bjöd i detta läget inte på någon direkt unik sjuk "dokumentär", men de har ju gamla klassiker som "Girls of the playboy mansion" och hyperhyckleriet i "Baby mind-reader".

tisdag 13 september 2011

Zelda förr och nu!

Det fanns en tid då Zelda var det ultimata äventyret när det gällde TV-spel. För att kunna spela dessa mästerverk var jag beredd att göra det mesta. Oavsett om det handlade om att bränna en årsinkomst av veckopeng på en guldfärgat kasett till Nintendo 8-bit eller om jag fick nagga på sparkontot för att köpa en ny konsol tillsammans med spelet. Zelda skulle jag äga - punkt slut.

Men för någon upplaga sedan hände något. Suget släppte och i nuläget kittlar det inte ens lite när jag ser bilder på det nya Zeldaspel som är på gång.

Frågan är om detta beror på att jag blivit äldre (kanske rentav GAMMAL) eller att spelen helt enkelt inte håller samma fängslande klass längre.

Har du någon teori?


Zelda i sitt bästa format!

Länk 1 2

måndag 12 september 2011

Meireles eller dynga?

Liverpool släppte Meireles - ett drag som i mina ögon är helt obegripligt. Portugisen visade under det dystra fjolåret att han är en riktigt bra spelare som håller i PL. Nu har han gjort sitt i Pool och CFC kan gotta sig åt en etablerad spelare till vrakpris.

Ofattbart att Liverpool inte gör mer för att behålla honom. Jag vet inte sanningen om alla turer, men det känns väldigt fel iallafall. Sluta upp med att betala överpriser för dynga som Carroll och spendera på de som bevisligen är bra!

lördag 10 september 2011

Fimpa mobilen - skaffa en vän!

TFF satsar på att fimpa mobilen och istället skapa lite klassisk omklädningsrumskänsla hemma på Vångavallen. Ja, varför inte? Kanske kan vara ett sätt att bygga upp en moral och vända en negativ trend.

Tror förvisso inte att det kommer göra hela skillnaden, men jag kan tänka mig att det förändrats mycket i landets omklädningsrum de senaste åren. Från att ha varit stället där man delar skratt, gråt, smärta och (grova) skämt är det numera stället där man direkt efter träning kollar mess och uppdaterar sig om läget i världen.

Summa: Detta kommer inte göra mirakel för TFF, men det är ett tankesätt som fler individer borde ta till sig. Umgås med vännerna när de är på plats - umgås VIA mobilen när de inte är på plats!
Utöver de vanliga förbuden gäller även mobilförbud hos TFF
...

fredag 9 september 2011

Nummer ett!Wow, jag kan knappt fatta det! För TREDJE gången på en vecka blir just JAG den första besökaren på just denna sidan. Helt otroligt att det bara blir JAG hela tiden. Känns som att det egentligen bara kan bli jag som vinner alla priser i tävlingen...

torsdag 8 september 2011

Jag ÄR bitter!

Jag blir så förbannad när jag ser matcher som den jag såg idag. Gefle - Malmö FF...

Självklart måste jag kolla - det är MFF som spelar. Att det sen blev en familjetillställning med dottern, katten och popcorn gjorde saken ännu mer given. Tyvärr blev det inte så trevligt eftersom jag mest blev bitter.

Jag blev bitter över att Gefle får en så billig straff. Visst, Halsti drar i tröjan, men så farligt var det inte. Förresten - det faktum att Halsti drar i tröjan (lite) gör mig ännu mer bitter.

Jag är även bitter över att en spelare som var sämre än sämst i MFF-tröjan och snabbt deporterades till norrland fick göra 1-0 till tråklaget nummer 1 i allsvenskan.

Just det, jag är även bitter över att Gefle spelar tråkigt. Förbannat tråkigt. Inte konstigt att det är knäpptyst på den lilla skitarena som Strömvallen är.

Jag är bitter på MFF som inte lyckas skruva upp ens lite tempo mot ett skitlag som Gefle. Men det kanske inte är lika kul att spela mot Gefle som mot Rangers..? Säkert inte, men ni tjänar en jävla massa pengar på att spela boll så skärp till er!

Jag är slutligen bitter på mig själv för att jag blir så bitter över en förlust som denna. Men sånt är livet. Det blir bättre imorgon.

Förresten... var det fler än jag som tänkte tanken att en briserande banger på innerplan i den 89:e minuten hade gett förutsättningar för att börja om från 0-0 för MFF. Grattis SvFF... ni har lagt ribban farligt lågt!

Lite länkar...
AB 1
KVP 1

onsdag 7 september 2011

Arga lappar!

Arga lappar är, i mina ögon, roliga. De som är roligast är de med glimten i ögat som man hittar i tvättstugor, trappuppgångar och lunchrum runt om i landet.

Hittade idag sidan argalappen.se som visade sig vara ett paradis för mig och alla andra som gillar denna typ av lappar!

tisdag 6 september 2011

Åkesson & Nordahl


Åkesson - en man för TV!

Under mina resor till jobb blir det på morgontimmarna mycket radio för min del. Även om hjärtat, och mitt sinne för att vilja lyssna på bra radio, gör att jag försöker hålla mig till SR-kanalerna så blir det även en del av den kommersiella varan.

Nu efter semesteruppehållet har jag noterat att Claes Åkesson (tidigare Runheim, tidigare Åkesson) tagit över Adam Alsings plats i Mix Megapol-studion. Detta känns onekligen lite vemodigt. Inte för att jag saknar Alsing (även om jag lärde mig att gilla honom mot slutet) utan mest för att Åkesson inte ska traggla i morgonradio. Han ska givetvis jobba med sport i en studio tillsammans med Thomas Nordahl! Detta statement kommer såklart från min nostalgiska del av hjärnan. Åkesson ÄR Champions League på TV3 och ingen radiopratare!

Apropå Thomas Nordahl så kom jag att tänka på klassiska don Tommaso. Det var tider det. Det roliga var att Nordahl liksom förnekade att han och don Tommaso var samma person. En ständig dialog i studion:

Åkesson: ”Du, Tomas, har ju varit i Milano på besök…”

Nordahl: ”Nej! Inte jag – DON TOMASSO har varit där…”, följt av ett sånt fånigt leende.

Lite som när pappa vägar inse att barnen inte längre är 4 år gamla och inte längre tror på att pappa faktiskt är ut och köper tidningen på julafton…

söndag 4 september 2011

ÄNNU en katt!

Idag var det dags att ta hem vår nya katt. Hela familjen hade sett fram emot detta - alla mest hade dottern längtat efter att få hem sin Kajsa.

Lite sjukt att det redan gått x antal veckor sen vi först såg den nyfödda lilla krabaten ta sig fram i badrummet hos L&D. Bara någon dag senare fick dottern följa med upp och välja "sin" katt. Valet föll på en hona (såklart...) som numera heter Kajsa Mimmi. Kajsa i förnamn - Mimmi i efternamn.

Ska jag var ärlig så trodde jag att det skulle bli tuffare mellan Tiggis, vår huskatt sedan länge, och nykomlingen Kajsa. Men Tiggis är för rutinerad för att provoceras eller ens bry sig. Kajsa fräser lite, men Tiggis tittar bara förstrött på henne. Det gör att även Kajsa känner sig tryggare. Just nu ligger de tillsammans i soffan. Ska bli en spännande natt...


Kajsa Mimmi - familjens nyaste medlem!

Cowboys & Aliens

Såg Cowboys & Aliens på bio igår. Måste säga att jag är väldigt positivt överraskad. Att döma av namnet så borde den vara på samma nivå som Alien vs. Predator eller någon annan krystad b-rulle. Men Daniel Craig och Harrison Ford lyckades förgylla filmen som i grund och botten hade en skapligt bra story. Kul koncept som definitivt funkar som ett "familjeäventyr" någonstans i landet där Macahan möter Alien.

Definitivt sevärd - speciellt på bio!

fredag 2 september 2011

Fredagssquash!

Firade helgens ankomst med att spela en match squash på fredagskvällen. Måste erkänna att det var VÄLDIGT längesen jag spelade senast, men att det alltid är lika kul... och lika jobbigt.

Spelade på "hemmaplan" där det överraskande nog finns en bana att hyra till ett löjligt lågt pris! Klart värt att värna om.

Matchen gick sådär för min del. Det syntes att min motståndare tillhört junioreliten i svensk tennis en gång i tiden. En helt annan känsla. Men oavsett vilket - det var sjukt kul och jag lär definitivt känna av det imorgon!


Ungefär så här såg det ut när vi spelade...