söndag 28 augusti 2011

Projekt vind - del -1

Sitter och kollar runt på nätet för att hitta inspiration till att inreda vinden igen. Tror det kan bli hur bra som helst. Tyvärr blir det någ en extravägg som ska byggas innan vinden blir verklighet, men det skadar inte att kolla. Någon som har ett tips eller två på hur man kan inreda?

fredag 26 augusti 2011

Lottningen klar!

Då var lottningen klar för MFF i denna upplaga av Europa League. Det väntar tuffa matcher mot Alkmaar (Holland), Metalist (Ukraina) och Austria Wien (Österrike).

I mina ögon är detta en sportsligt bra grupp där det, trots dålig ranking på MFF, finns möjligheter till avancemang. Jag menar inte att chanserna är stora då det blir riktigt tufft, men sportsligt kunde det blivit mycket värre. Pubikmässigt är det väl sådär, även om det borde locka en del åskådare i Europaspel. Det talas ju så varmt om avsaknaden av just europaspel i Sverige. Nu finns chansen att uppleva det. Återstår att se hur många som tar chansen.

När det gäller publik var det som bekant ingen större uppslutning kring HIFs match i kvalet till samma turnering. Detta trots skapligt motstånd. Trist, men sant...

...måste även tillägga att det, trots allt, var lite trist att HIF inte kvalade in. Vi behöver poäng för att klättra på rankingen. MFF var, som jag nämnde ovan, uselt rankade. Faktiskt så illa som lag 41 av 42 av de kvarvarande i turneringen. Bara Shamrock Rovers är sämre... Hmmmm...

AB 1
KvP 1 2
SkD

torsdag 25 augusti 2011

Hjälp mig med ekonomin!

Kära vänner,

Jag skulle behöva lite hjälp från någon som är kunnig inom ekonomi och marknadsföring. Här är mitt problem:

Mitt företag heter SUUR. Vi tillverkar sugrör som suger automatiskt. Jag har fyra anställda och en gång i tiden gick affärerna väldigt bra. Men nu finns det ingen efterfrågan på mina sugrör längre eftersom andra tillverkare skapar mycket bättre och mer eftertraktade varianter. Faktum är att det går så pass dåligt att jag inte ens har några orders alls. Inga pengar trillar in så jag kan inte betala mina underleverantörer som därmed inte levererar råvaror till mig. Mina anställda har inget att göra så jag har skickat hem dem med full lön.

Men oavsett om de är hemma eller i fabriken så kostar de pengar och jag har inga pengar. Vid den senaste löneutbetalningen uppdagades detta av lokalpressen som slog upp det och mitt företag förknippas nu med misslyckande och vanskötsel. Trots detta lyckas jag, tack vare min karisma, övertyga en investerare att låna ut pengar till mig så att jag precis kan betala de redan försenade lönerna till mina anställda samt en blygsam bonus till mig själv. Dock kan jag FORTFARANDE inte betala underleverantörerna och därmed fortsätta producera sugrör och därmed tjäna pengar.

Nästa månad upprepar jag samma procedur med ett desperat hopp om att någon ska upptäcka hur bra mina sugrör är eftersom jag måste sälja för att tjäna. Men vid det här laget är mitt företag redan utdömt, numera av riksmedia, och många återförsäljare har slutat sälja mina sugrör eftersom 1) ingen vill ha dem och 2) mitt märke knappast är hett längre.

Hur ska jag gå vidare? Eventuella tips kan med fördel mailas till mig… eller förresten… maila till
saabdirect.se@saab.com istället. Jag tror att de skulle uppskatta lösningen på detta ÄNNU mer än jag…

Saab och Suur - två företag med snarlik ekonomi...

AB 1
Expressen

tisdag 23 augusti 2011

Det går inte!

Hur mycket jag än må önska det så kommer det inte funka för MFF att vända underläget från Zagreb. Visst, vi kan drömma och spekulera, men det är för tungt att hämta in 1-4 från första matchen.

Sitter och följer spänningen(?) via nätet just nu. Oavsett vad jag tror mig veta så måste det trots allt följas. Hopp finns det alltid, men realisten i mig säger bara "NEJ!"

KVP 1

Reklam eller verklighet?

Kolla på bilden nedan eller på denna länk. Den visar en reklamkampanj för Nordicbet som är direkt kopplad från Aftonbladet. Inget konstigt så långt, då reklamlänkar är vardagsmat på de flesta hemsidor idag.

Det lustiga med detta är dock att denna reklamartikel (och inte minst de övriga "nyheterna") faktiskt skulle kunna komma från Aftonbladet. "Vann 217 miljoner - fyndar toalettpapper" eller "Vann 70 miljoner - gav bort allt!" skulle mycket väl kunna vara två STORA rubriker i AB vilken dag som helst...


En Ding-Ding värld eller kanske Aftonbladet?

måndag 15 augusti 2011

Storhetsvansinne?

Att Caesar led av både det ena och det andra har jag hört tidigare. Men just denna fakta var ny för mig... Otroligt underhållande och mycket sinnessjukt!