torsdag 15 april 2010

Ingen seger utan... Brasse!

Vad har Arnór Guðjohnsen, Teddy Lucic och Stig Töfting gemensamt? Jo, förutom att de tillsammans gjort cirka 200 landskamper för sina nationer så har de även representerat BK Häcken. Och just Häcken kom igår till Swedbank Stadion för seriefinal mot Malmö FF, en match som genererat stora förhoppningar om fotbollsgodis från min sida.

För en gång skull blev jag inte besviken på något jag själv förstorat upp. Häcken bjöd upp rejält och hann med ett rungande ribbskott innan Malmö kunde ta ledningen efter bara sju minuter genom Big Eddie Ofere. Resten av halvleken blev dock bättre för Häcken som helt rättvist kunde kvittera till 1-1, något som stod sig fram till paus.

I andra halvlek tog Malmö dock över taktpinnen och kunde med smart taktik, hög press och fart göra två mål och vinna med 3-1. En viktig och skön seger som ger ytterligare förhoppningar om en topplacering i allsvenskan och inte minst gör nästa omgångs Skånederby mot Kommunals IF till en ren seriefinal. Vilken match det kan bli…

I Malmö gjorde brassen Ricardinho comeback efter sin skada och vilken comeback det blev. Den lille vänsterbacken var överallt och orkade faktiskt 90 minuter trots en lång frånvaro. Vi får hoppas att Malmö får behålla honom en lång tid framöver. Ytterbackar av hans kaliber växer inte på träd. Nu brukar backar vara mindre attraktiva på marknaden och det faktum att han inte är EU-medborgare gör det ytterligare lite mindre attraktivt. Men i ärlighetens namn är han för bra för allsvenskan. Men det hoppas jag att jag är den enda som inser…

MFF fick tre poäng igår och har på sina tre hemmamatcher vunnit två och kryssat en. Hade jag fått fördela det så hade MFF och Häcken spelat oavgjort och Halmstad hade fått lämna Skåne poänglösa. Halmstads tråktaktik förtjänade inga poäng – det gjorde däremot Häckens mod och offensiv!

Får inte glömma att BERÖMMA domaren också. Jonas Eriksson la ribban på en bra nivå och syntes inte mycket. Ett gott betyg som blev ännu bättre när han gjorde det han var tvungen att göra, det vill säga blåsa straff till MFF när en Häckenspelare knäade upp bollen på sin egen hand. En tuff men, enligt regelboken, klockren straff som kapten Andersson säkert satte förbi Oliver Kahn-kopian i Häckens mål.