tisdag 7 september 2010

Ett gott jobb!

Segern mot San Marino skrevs, som väntat, till 6-0. En stabil och avslappnad insats från Sverige som gjorde sitt jobb och lite till. Matchen bjöd såklart på spel mot ett mål med en rad finesser och missade lägen från svenskarna som såg ut att ha KUL på Swedbank Stadion.

Dock var det varken kul, avslappnat eller stabilt när Mellberg fick hjärnsläpp och malde ner en stackas San Marinoian (heter det så?) och fick rött kort direkt. Otroligt obegåvat. Att vi spelar en man kort mot lingonlandet San Marino är en sak, men nu missar Mellberg fler viktiga kvalmatcher.

I övrigt kan man notera att...
* Zlatan är Zlatan och lite till himma i Malme. Synd att han inte fick göra hattrick. Lägen saknades inte...

* Swedbank Stadion är Sveriges i särklass vackraste fotbollsarena - speciellt när den lyser upp sensommarkvällen.

* Svenska fotbollsförbundet dominerar med uttalade kring att tifo som hyllar enskilda spelare kan vara tveksamma vid landskamper. Hallå, vakna upp... vad trodde ni skulle hända när Zlatan kommer hem? Nu blev det ändå inget massivt supertifo som Expressen så stolt avslöjade, men ändå...

* Jag tycker synd om Brian Laudrup!

* Jari fortfarande dominerar. Ständigt med i Finlands landslag! Härligt att se!

Relationer:
Expressen 1 2 3
Aftonbladet 1 2 3

2 kommentarer:

  1. hahah man dör av garv, bra match gjorde england mot san marino när dom van 17 - 0!! San marino är en blå bärs lag..Tråkit att Sverige alltid ska kvala mot så dåliga lag det blir inget roligt spel..vi får se mot bättre motstånd va sverige gör?? Jag ser att vi är för långsamma om man jämför med spanien england holand tyskland italien och san marino :P det fattas mer i denna spel

    SvaraRadera
  2. Vill inte minnas att ordet "bra" fanns med i min beskrivning av matchen. En stabil insats och ändå lite sevärt med tanke på finesser och liknande.

    Tror inte det är lätt att hålla tempo mot så dåligt motstånd. Och förresten... hur mycket slog Holland (eller holand, som du kallar dem) San Marino med..?

    Slappna av och drick en blå bärs eller något annat gott!

    SvaraRadera