söndag 15 augusti 2010

Seger i andra försöket!

Då var matchen mellan Malmö och Gefle äntligen över. Egentligen skulle den varit färdigspelad igår, lördag, men regnet ville inte riktigt samma sak. Därför fick matchen på lördagen brytas efter 45 minuter och spelas om idag.

Just omspelet har diskuterats flitigt. När matchen bröts ledde Malmö med 1-0 efter 45 minuter. När den skulle spelas om idag borde matchen i logikens namn börja i den 46:e minuten med en 1-0-ledning för Malmö. Men så ser inte regelverket ut i Sverige. Här ska hela matchen spelas om - från första minuten. Målet som Agon gjorde igår suddades ut. Eventuella varningar från gårdagens match hade dock kvarstått... Logiskt? Inte ett dugg!

Nu blev det inga problem att bärga tre pinnar idag ändå. Malmö dominerade stort och vann med 2-0. Agon fick göra 2-0-målet. Helt rättvist!

Kanske kan denna händelse dock belysa problemet framöver. För inte är det väl logiskt att börja om helt från noll när man trots allt spelat en halvlek?